Pâine raw-vegan (fără făină, fără coacere) – rețetă de Ligia Pop, chef & coach

Iată cum se face pâine în stil raw-food și ce ingrediente sunt necesare acestei rețete.
  • Publicat:
Pâine raw-vegan (fără făină, fără coacere) - rețetă de Ligia Pop, chef & coach
Pâine raw de chef Ligia Pop, foto Raoul Pop

Ligia Pop este omul care inspiră zeci de mii de români să acorde atenție alimentației naturale și hranei vii. Este singurul chef raw-vegan care a luat premiul YouTube Next Chef, a publicat 8 cărți de sănatate, iar în 2014 cartea, „Reţete vegane fără foc” a câștigat premiul național la Gourmand World CookBook Awards, un soi de Oscar culinar. Ne-a explicat cum se poate face o pâine în stil raw-vegan. Da, adică o pâine fără făină, fără drojdie și fără să fie coaptă la cuptor.

 

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de pâine în stil raw-vegan?

Pentru a prepara acasă o pâine în stil raw vegan trebuie să puneți pe lista de cumpărături și: pulpă de la lapte de cocos sau de la lapte de migdale, semințe de floarea-soarelui, tărâțe de psyllium, usturoi, busuioc, rozmarin, apa, sare neiodată. În multe dintre rețetele raw vegan este nevoie de deshidrator pentru a face pâine, dar această rețetă nu are nevoie de acest aparat.

Pâine raw vegan – rețetă

Ingrediente:

200 g pulpă de la laptele de cocos sau migdale
100 g semințe de floarea-soarelui

50 g tărâțe de psyllium
5-6 căței de usturoi
5 g busuioc
5 g rozmarin
sare neiodată, după gust
70 ml apă sau cât este necesar

Mod de preparare pâine raw vegan:

Compoziția se amestecă foarte bine, cu ajutorul mâinilor. Aluatul trebuie să fie sfărâmicios, dar să rămână legat. Se așterne sub și peste aluat o folie alimentară și se presează cu mâinile, în așa fel încât să rezulte o formă ca a unei pâini. Imediat după modelare, se presară peste ea condimente, semințe sau verdețuri. Poftă bună!

Ligia Pop, foto Raoul Pop
Ligia Pop, autor, chef raw-vegan, consultant în nutriție, foto Raoul Pop
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân