Paste cu brânză dulce la cuptor – desertul copilăriei, simplu și rapid de preparat

01.09.2021
Paste cu brânză dulce la cuptor – desertul copilăriei, simplu și rapid de preparat
Sursa foto: Shutterstock

Cine nu își aduce aminte de faimoasele paste cu brânză dulce la cuptor, făcute cu dragoste de mamele sau de bunicile noastre atunci când ne „pălea” pofta de un desert consistent? Cu macaroane, penne, melcișori sau oricare alte forme, aceste paste cu brânză dulce sunt delicioase și vor satisface gusturile tuturor, de la mic la mare. 

Partea și mai bună este că se prepară foarte ușor și rapid și îndestulează o familie cu mulți copii, poate chiar pentru 2-3 zile. În loc să faci plăcintă cu brânză, încearcă această rețetă de budincă de paste cu brânză dulce și stafide.

Pentru un plus de gust, dar și pentru un aspect mai fistichiu, poți adăuga pe deasupra felii subțiri de mere presărate cu scorțișoară.

Vezi mai jos care sunt ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare.

Rețetă de paste cu brânză dulce la cuptor: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 200 grame paste (macaroane, penne, melcișori, scoici, după preferințe)
  • 300 grame brânză dulce de vaci
  • 2 ouă întregi
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat sau 1 linguriță de extract de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja de la o lămâie bio
  • stafide sau merișoare (opțional)
  • un măr tăiat în felii subțiri (opțional)
  • 1 linguriță de scorțișoară (opțional)

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă clocotită cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj (8-10 minute).

Se scurg pastele fierte printr-o strecurătoare și se lasă deoparte.

Într-un castron încăpător, amestecă brânza dulce cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat, coaja de lămâie și stafidele sau merișoarele.

După omogenizarea compoziției, adaugă pastele fierte și scurse și amestecă din nou bine cu o lingură.

Toarnă compoziția într-o tavă rotundă, pătrată sau dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt.

Nivelează cu o spatulă. Acum este momentul să adaugi feliile de mere și scorțișoara. Dacă nu îți place combinația, poți sări peste acest pas.

Dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Lasă pastele cu brânză la cuptor până capătă o crustă rumenă la suprafață. Acest desert poate fi servit atât fierbinte, cât și rece, de la frigider. Poftă bună!

Mai jos, o altă variantă de paste cu brânză marca Jamie Oliver!

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată