Espresso Martini: rețeta celui mai cool cocktail de vară

Espresso martini a primit numele de „băutura verii”, iar New York Times declară că acest cocktail este peste tot.
  • Publicat:
Espresso Martini: rețeta celui mai cool cocktail de vară
Foto: shutterstock

După un an în care mulți dintre noi am fost nevoiți să ne împrietenim cu bucătăria și am testat cele mai în vogă rețete (vă aduceți aminte de cafeaua dalgona și banana bread?), încă o rețetă și-a făcut loc pe lista noastră, dar de data aceasta este vorba de un cocktail. Mai exact, espresso martini a primit numele de „băutura verii”, iar New York Times declară că acest cocktail este peste tot.

Espresso Martini: rețetă

Nu este deloc complicat să realizezi această băutură absolut delicioasă, de vară. Ai nevoie de:

  • 50ml de vodkă
  • 14ml lichior de cafea
  • 20ml espresso
  • 14ml sirop (poți folosi orice îndulcitor dorești sau îl poți prepara din zahăr)
  • gheață

Se pun toate ingredientele într-un pahar și se amestecă. Se ornează cu câteva boabe de cafea proaspătă. La final vei obține o băutură puțin amăruie, dar cu un gust echilibrat de dulce.

Un espresso martini îți poate oferi un plus de energie, dar nu trebuie să exagerezi în privința lui pentru că te poți confrunta cu probleme de sănătate. Înainte de toate, ia în calcul faptul că alcoolul și cafeaua sunt două băuturi care produc deshidrataate, așadar asigură-te că vei consuma suficientă apă. Cu cât te deshidratezi mai repede, cu atât ai șanse mai mari să te amețești de la această băutură. Un shot de espresso conține 64mg de cafeină, dar în funcție de sensibilitatea pe care o ai, îți poate afecta somnul. Cu această problemă se pot confrunta și persoanele trecute de 30 de ani, mai ales dacă sunt deshidratate și consumă această băutură la oră târzie.

Ideal este să te bucuri de acest cocktail la ora prânzului sau să-l tratezi ca pe un desert. Nu exagera și consumă-l cu moderație!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”