Friganele din cozonac cu migdale rumenite, zmeură proaspătă şi îngheţată de vanilie

Dacă ţi-a rămas un cozonac rătăcit prin bucătărie de la Crăciun, dar ţi-ai făcut pofta şi deja ai chef de „altceva”, îţi propunem o reţetă inedită de desert: friganele din cozonac cu zmeură şi îngheţată de vanilie.
Friganele din cozonac cu migdale rumenite, zmeură proaspătă şi îngheţată de vanilie

Dacă ţi-a rămas un cozonac rătăcit prin bucătărie de la Crăciun, dar ţi-ai făcut pofta şi deja ai chef de „altceva”, îţi propunem o reţetă inedită de desert: friganele din cozonac cu zmeură şi îngheţată de vanilie. Acest preparat este excelent pentru mesele de Revelion, deoarece are un aspect „pretenţios”, dar se face extrem de rapid şi, pe deasupra, are un gust minunat! 

Te invităm să descoperi reţeta reinventată de Chef Nicolai Tand!

INGREDIENTE (pentru 6 porţii)

  • 1 vârf de linguriţă de nucşoară
  • 750 ml de lapte
  • 250 ml de smântântă lichidă
  • 3 ouă
  • 1 cozonac
  • 50 g de unt
  • 100 g de fulgi de migdale
  • 1 pahar de zmeură
  • 2 cupe de îngheţată de vanilie (sau orice aromă preferaţi)

MOD DE PREPARARE

1. Batem ouăle cu zahăr.

2. Adăugăm peste ele lapte şi smântână.

3. Radem nucşoara în compoziţie.

4. Tăiem felii groase din cozonac şi le aşezăm în tava de cuptor.

5. Turnăm amestecul peste ele şi le lăsăm la scurs.

6. Între timp, rumenim migdalele la foc mic (pentru un plus de aromă).

7. Într-o tigaie încingem puţin ulei de măsline şi unt, în care prăjim feliile de cozonac.

8. Pentru servire, adăugăm îngheţata de vanilie peste, presărăm fulgii de migdale şi decorăm cu zmeură.

Reţetă reinventată de Chef Nicolai Tand la invitaţia Engie.

Recomandări: