Reţete de Paşte: Morcovi prăjiţi cu chimen

Încearcă morcovi prăjiţi cu chimen, o garnitură delicioasă şi foarte potrivită cu carnea de miel.
Reţete de Paşte: Morcovi prăjiţi cu chimen

Încearcă o garnitură mai puţin convenţională, dar care merge perfect cu o friptură de miel. Chimenul are o aromă delicată şi în combinaţie cu dulceaţa morcovilor rezultă un preparat cu o savoare aparte. Iată o reţetă rapidă şi extrem de uşor de preparat.

Ingrediente

12 morcovi de mărime medie
2 bucăţi de anason stelat
50 de grame de unt
2 linguri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de chimen măcinat
1 lingură de sare
 

Preparare

Pune morcovii într-o oală, acoperă-i cu apă. Adaugă anasonul stelat, untul şi o lingură de sare, apoi lasă-i să fiarbă timp de 10 minute, până se înmoaie. Lasă-i să se răcească puţin în lichidul în care au fiert, apoi scoate-i şi şterge-i uşor cu şerveţele.

Încinge uleiul într-o tigaie. Tăvăleşte morcovii prin chimenul măcinat şi îndepărtează surplusul.

Prăjeşte morcovii până capătă o culoare aurie. Serveşte-i imediat sau păstrează-i calzi până îi serveşti. Pot fi consumaţi alături de friptură de miel sau ca aperitiv.

Foto: pixabay.com

 

Tags:
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări: