Quiche Lorraine

Quiche-ul este un preparat specific bucătăriei franceze, o tartă sărată care are la bază ouă, smântână şi şuncă.
Quiche Lorraine

Quiche-ul este un preparat specific bucătăriei franceze, o tartă sărată care are la bază ouă, smântână şi şuncă.

Ingrediente

pentru aluat
200 g făină, 2 ouă, 100 g unt, ½ linguriţă de sare, puţin piper, 1 vârf de nucşoară

pentru umplutură
150 g brânză rasă, 200 g şuncă fiartă sau şuncă slabă, 2 ouă, 250g smântână, sare şi piper, nucşoară

Mai aveţi nevoie de: o tavă pentru coacere, cu diametru de 28 cm, unsă

Mod de preparare

1. Puneţi făina, untul, ouăle şi mirodeniile într-un vas şi amestecaţi până când rezultă un aluat moale. Puneţi aluatul în frigider pentru câteva ore.

Întindeţi aluatul într-o tavă unsă, înţepaţi-l cu o furculiţă şi presăraţi şunca peste aluat.

2. Pentru a prepara umplutura, amestecaţi ouăle, smântâna şi mirodeniile, apoi adăugaţi brânza. Turnaţi umplutura peste şuncă. Puneţi la cuptor la 170-190ºC.  

Sursa informatii si foto: www.electrolux.ro.

Mutabal - salată arăbească de vinete
Mutabal - salată arăbească de vinete