5 reţete de cafea pe care să le savurezi şi care să te încălzească iarna asta

  • Publicat:
5 reţete de cafea pe care să le savurezi şi care să te încălzească iarna asta
Shutterstock

Iarna este anotimpul în care vrei să savurezi o băutură delicioasă și care să te încălzească în acelaşi timp. De aceea, pentru cei care iubesc cafeaua, ne-am gândit la câteva reţete de cafea ideale pentru anotimpul rece.

1. Cafea cu ghimbir

Ingrediente:

  • 2 căni de lapte
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt, ras
  • 1 baton de scorţişoara (sau ¼ linguriţă de scorţişoară macinată)
  • 1 shot de espresso fierbinte (sau cafea foarte tare)
  • 2 linguri de miere

Prepararea cafelei cu ghimbir:

Într-o cratiţă mică, la foc mediu, adaugă laptele, ghimbirul şi batonul de scorţişoară. Bate continuu până când se fierbe (pentru a infuza aromele în lapte) și devine spumos, aproximativ 3-4 minute.
Aceste ingrediente dau băuturii o aromă minunată, dulce și condimentată, care te încălzește din interior.

Ia cratiţa de pe foc și amestecă espresso-ul/cafeaua și mierea până când aceasta se dizolvă. Scoate batonul de scorțișoară și ghimbirul (cu o strecurătoare mică). Toarnă într-o ceașcă și  ornează cu scorțișoară măcinată (optional).

Sursa: www.yayforfood.com

2. Cafea cu caramel si cocos

Ingrediente:

  • 200 ml lapte de cocos
  • 300 ml cafea
  • ½ cană cu ciocolată semi-dulce, topită
  • 1/4 cană cu unt cremos de arahide
  • 1/4 cană cu caramel fierbinte (sau sirop de caramel)
  • 50 ml de rom cu aroma de cocos (opţional)
  • Frişcă şi fulgi de cocos (opţional)

Prepararea cafelei cu caramel si cocos:

Pune primele cinci ingrediente în blender şi amestecă-le până la omogenizare. Transferă amestecul într-o cratiţă. Aşează cratiţa pe foc şi găteşte la foc mediu, amestecând, până când lichidul se încălzeşte, dar fără a-l fierbe.

Ia cratiţa de pe foc şi adaugă, dupa preferinţă, rom. Toarnă amestecul în 6 căni de dimensiune medie. Decorează cu frişca şi fulgi de cocos.

Sursa: www.desprecafea.info

3. Irish coffee

Ingrediente:

  • O ceaşcă de cafea fierbinte, proaspăt preparată
  • O lingură de zahăr brun
  • 50 ml de whisky irlandez
  • Frişcă sau smântană uşor bătută
  • Scorţişoară şi ciocolată pentru decor

Mod de preparare irish coffee:

Umple paharul cu apă fierbinte pentru a se preîncălzi, lasă-l 2 minute, apoi goleşte-l. Pune cafeaua în ¾ din pahar.  Adaugă zahărul brun şi amestecă până când se dizolvă complet, apoi pune whisky-ul irlandez.

Pentru decor, poţi face un guler de frişcă şi să adaugi scorţişoara şi ciocolată rasă. Bautura se serveşte caldă.

Sursa: www.desprecafea.info

4. Cafea cu ou

Este o reţetă tradiţională vietnameză care se prepară folosind gălbenuşul de ou şi cafea.

Ingrediente:

  • ¾ cană apă fierbinte
  • 2 linguri praf de cafea instant
  • ¼ cană lapte condensat
  • 1 gălbenuş de ou
  • ½ linguriță esență de vanilie (opțional)

Prepararea cafelei cu ou

Combină apa fierbinte cu pudra de cafea instant și amestec-o să se dizolve. Apoi, toarnă cafeaua în paharul sau cana de servire.

Într-un castron, pune gălbenușul de ou, esența de vanilie și laptele condensat și bateți amestecul până devine spumos (sau cel puțin până arată ca o cremă spumoasă).

Pune ușor acest amestec deasupra cafelei în paharul de servire, amestecă și este gata de consumat.

5. Mocha cu scorţişoară

Ingrediente:

  • 1/3 ceaşcă de cafea măcinată (aproximativ 40 g)
  • 300 ml de apă
  • 3/4 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 cană cu lapte (200 ml)
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 4 batoane de scorţişoară (opţional)
  • Friscă (opţional)

Mod de preparare a cafelei mocha cu scorţişoară:

În filtrul în care pui cafeaua, combină cafeaua şi scorţişoara măcinată. Prepari astfel o cantitate de cafea suficientă pentru 4 ceşti de cafea.

Între timp, amestecă laptele, zahărul, cacaoa şi vanilia într-o cratiţă. Lasă-le la foc mediu timp de 5-7 minute, amestecând din când în când, fără a le fierbe.

Apoi toarnă amestecul de lapte fierbinte în patru ceşti de cafea, peste care adaugi cafeaua cu aromă de scorţişoară. Decorează cu batoane de scorţişoară şi frişcă, după preferinţe.

Sursa: www.desprecafea.info

Savurează oricare din aceste băuturi, alături de cei dragi, în zilele friguroase de iarnă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stereotaxie: „Nu este dureroasă, nu necesită o anestezie și nici măcar o internare a pacientului”