Recapătă-ţi rapid silueta după sarcină

Dacă tocmai ai născut şi îţi doreşti să îţi recapeţi cât mai repede forma fizică şi silueta dinaintea sarcinii, trebuie să acţionezi. Începe cu dreptul acest demers aducând unele modificări stilului de viaţă. Adoptă un program riguros care ţine cont de toate micile mari schimbări din viaţa ta, de noile preocupări ca mamă, de noile nevoi şi responsabilităţi.
  • Publicat:
Recapătă-ţi rapid silueta după sarcină

Dacă tocmai ai născut şi îţi doreşti să îţi recapeţi cât mai repede forma fizică şi silueta dinaintea sarcii, trebuie să acţionezi. Începe cu dreptul acest demers aducând unele modificări stilului de viaţă. Adoptă un program riguros care ţine cont de toate micile mari schimbări din viaţa ta, de noile preocupări ca mamă, de noile nevoi şi responsabilităţi.

Suplă, lună după lună

Întrucât a venit momentul să ţii regim, apelează la meniuri gândite special pentru a răspunde nevoilor tale nutriţionale actuale şi pentru a te ajuta să slăbeşti fără riscuri şi pe termen lung. Important este să îţi respecţi corpul şi să-l ajuţi să devină mai zvelt de la o lună la alta, hrănindu-te corect şi dobândind energia de care ai nevoie pentru a te ocupa de bebeluş.

Astfel, combinând regimul alimentar cu exerciţiile fizice, sunt toate şansele să scapi de 2 kilograme pe lună şi să îţi menţii apoi greutatea fără stres şi fără să faci prea mari eforturi. Este suficient să aloci 15-20 minute pe zi întreţinerii corpului pentru a-l păstra sănătos şi în formă maximă.

Deserturi nevinovate

Este important, chiar esenţial, să nu renunţi la plăcerea de a mânca, nici când eşti la dietă. Restricţiile pentru o cauză bună, adică pentru o siluetă zveltă şi subţire, cer o răsplată culinară.

Este mai uşor să ţii cura de slăbire eliminând tentaţiile şi incluzând în meniu mici deserturi care să se înscrie în programul dietetic şi să aibă savoare, nu însă şi calorii. Poţi oricând să îţi închei masa cu un dulce pe bază de fructe proaspete. Cum fructele sunt pline de zahăr natural, te poţi desfăta cu aceste mici deserturi fără să te simţi vinovată.

Ce zici de o spumă de mere cu aromă de vanilie?

Pentru 4 persoane, timp de preparare: 10 minute, preparare termică: 10 minute, răcire: 20 minute;

Ingrediente: 1 măr, 1 albuş, 3 linguri brânză de vaci cu 0% grăsime, 3 picături de extract de vanilie, o linguriţă de suc de lămâie, 1 vârf de cuţit de scorţişoară, 2 linguri de îndulcitor pudră.

Preparare: Curăţă mărul de coajă şi taie-l în bucăţi mici, apoi fierbe-l 10 minute în puţină apă. Acoperă şi lasă să se răcească. Bate albuşul spumă. Amestecă mărul cu brânza de vaci, extractul de vanilie, zeama de lămâie, scorţişoara şi îndulcitor. Încorporează uşor spuma de ou ridicând de jos în sus cu o lingură de lemn. Păstrează spuma la frigider timp de 20 minute. Se serveşte rece.

O baie de relaxare, un corp de vis

Dacă ai avea dreptul la un singur moment de relaxare pe zi, baia ar fi un bun prilej. În baie te poţi deconecta de la cotidian, te poţi relaxa şi răsfăţa cu nenumărate binefaceri. Seara este momentul ideal pentru baie, imediat după supt sau după ultimul biberon, când nu rişti să fii deranjată.

În plus, te poţi îngriji în mai multe feluri în acelaşi timp, ceea ce nu e puţin lucru. După ce intri în apa caldă şi parfumată, nimic nu te împiedică să îţi pui o mască pe faţă sau pe ochi şi să te laşi purtată de dulci reverii.

Mai mult, dacă nu ai sare de baie sau produse asemănătoare la îndemână, apelează la câteva ingrediente pe care sigur le poţi procura uşor, cum ar fi laptele, tărâţele de grâu, oţetul din cidru, ovăzul, amidonul etc.

Iată şi câteva reţete numai bune de încercat. De exemplu, varsă 1 litru de lapte în cadă şi relaxează-te timp de 20 de minute. O astfel de baie va linişti şi va catifela toate tipurile de piele. Sau adaugă 200 g de amidon la apa din cadă amestecă bine şi relaxează-te timp de 20 de minute. Această apă va îndepărta celulele moarte ale pielii corpului şi va atenua petele. 

Date carte

“Frumoasă şi suplă după naştere. Programul complet de nutriţie, gimnastică şi bună dispoziţie” de Jean-Pierre Clemenceau, Cathy Selena, Editura Humanitas, 164 pag., 24 lei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”