Pregateste-te pentru toamna!

Pe masura ce vremea rece incepe sa castige teren din ce in ce, apare nevoia de a adapta stilul tau de viata la conditiile nou instaurate. Asadar, trebuie sa ajustezi atat alimentatia, cat si atitudinea.
  • Publicat:
Pregateste-te pentru toamna!
Pregateste-te pentru toamna!

1. Include fasolea in dieta!
Pentru a beneficia de rolul acestei legume, este vital sa mananci cel putin 3 portii de fasole pe saptamana. Si, pe langa ca ajuta la prepararea mancarii usor si fara batai de cap, ea are si un gust foarte bun. Se poate asorta la carne fripta, legume sub forma de sote, ori poate fi gatita in supa. De-asemenea, fasolea asezoneaza foarte bine si orice salata.

Bogate in proteine, fier, acid folic, fibre si potasiu, boabele de fasole se prezinta sub forma unei varietati intregi de sortimente. Alege orice soi iti face cu ochiul, si nu te feri sa consumi aceasta leguma ori de cate ori ai ocazia!

Fasolea este o alegere foarte inspirata si in cazul vegetarienilor si al veganilor, mai ales ca se dovedeste a fi un aliment deosebit de satios.

2. Prietenii alunga stresul
Toamna este cea mai buna perioada in care sa reinnozi legaturile cu prietenii. Fiecare se intoarce de pe unde a fost plecat in vacanta, si distractiile sezonului abia incep. Relaxeaza-te alaturi de ei, si profita de orice iesire in oras sau in aer liber pentru a te destinde! Emotiile pozitive emanate te vor ajuta sa te simti bine, iar atmosfera va fi destinsa si placuta.

3. Fii blanda cu dantura ta!
Renunta la inghetata, floricele si alte trufandale de vara, daca vrei sa iti pastrezi dintii sanatosi! Gheata este un cristal, iar smaltul care inveleste dintii, la fel; cand acestea se intalnesc, unul dintre cristale trebuie sa cedeze. De multe ori, invingator nu iese cel de pe dinti. Floricelele pot dauna tesutului din jurul dintilor, provocand mici crevase celulare in care se instaleaza si apoi prolifereaza bacteriile.

4. Fa miscare!
Profita de faptul ca vremea se raceste, si tentatia drumetiilor scade vizibil; mergi la sala, la Pilates, la aerobic sau la piscina de cat mai multe ori pe saptamana! Ingrijeste-te de silueta si sanatatea ta, imbunatatindu-ti tonusul muscular si nu numai. Te vei simti plina de energie si iti va fi astfel mai usor sa faci fata stresului si oboselii zilnice.

5. Fa-ti analizele!
Toamna este un moment foarte indicat pentru a-ti monitoriza starea de sanatate. Programeaza-te la medicul de familie si pregateste-te pentru a efectua un set complet de analize. Verifica nivelul colesterolului, masoara-ti tensiunea, si asigura-te ca totul este in regula in ceea ce priveste sanatatea ta!

6. Ajusteaza-ti somnul!
Incepe cu modificari mici, nu foarte greu de suportat; culca-te mai devreme si trezeste-te mai devreme! Treptat, acestea te vor ajuta sa suporti mai usor presiunile si multitudinea de indatoriri din viata de zi cu zi.

Articol exclusiv online (A. Raicu)
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân