(P) Adoptă un stil de viaţă adecvat pentru o permanentă stare de bine!

Fericirea şi frumuseţea încep cu un corp sănătos, iar grija pentru tine începe cu hrana zilnică. Nu există un moment mai bun decât “acum” ca să faci schimbări benefice pentru tine.
  • Publicat:
(P) Adoptă un stil de viaţă adecvat pentru o permanentă stare de bine!

Fericirea şi frumuseţea încep cu un corp sănătos, iar grija pentru tine începe cu hrana zilnică. Nu există un moment mai bun decât “acum” ca să faci schimbări benefice pentru tine.

Când vorbim de frumuseţe automat ne gândim la sănătate, la acea stare generală de bine. Când eşti în formă treci uşor peste orice obstacol, nimic nu pare imposibil.

Cum ajungem însă să obţinem un plus de energie si de incredere in sine? În primul rând, prin mici ajustări sau chiar prin schimbări radicale ale stilului de viaţă. Niciodată nu este prea târziu pentru o ajustare în privinţa alimentaţiei. O alimentaţie sănătoasă furnizează organismului combustibilul necesar pentru o zi solicitantă.

Experţii în sănătate aduc în discuţie conceptul de integral – natural, bogat în nutrienţi, sănătos. Vă propunem să încercaţi şi voi noul Activia cereale integrale, o gustare sănătoasă între mese, de acum cu o formulă îmbunătăţită, cu 25% mai multe cereale integrale şi fructe. Este combinaţia ideală de iaurt sănătos Activia cu cerealele integrale.

Activia ajută sănătatea digestivă, iar cerealele integrale aduc mai multa bunătate din natură. Un mod plăcut de a îmbogăţi alimentaţia ta zilnică, mai ales ca o poţi găsi în combinaţii cu fructe: căpsuni, piersici, fructe de pădure.

Valoroase pentru sănătate

Cerealele integrale sunt asa cum le-a produs natura, pe lângă faptul că sunt gustoase, sunt în primul rând valoroase pentru sănătate.

Bobul integral îşi păstrează toţi nutrienţii săi esenţiali (vitamine, fibre, minerale). Boabele integrale sunt compuse din 3 părţi principale: tărâţă – învelişul exterior al bobului, ce conţine fibre, minerale, vitamine; endospermul – miezul bobului, cca. 85% din bobul de cereală, bogată în glucide; germen – cel care încolţeşte.

cereale

Cerealele rafinate sunt cereale care au fost “dezbrăcate” de înveliş ca să producă făina albă, cu textura fină. Cerealele, mai ales cele integrale, sunt deseori ignorate de multi dintre noi. Ele sunt însă parte esenţială a alimentaţiei, potrivit medicilor nutriţionişti. Tot aceştia ne recomandă să optăm pentru o alimentaţie echilibrată, bazată pe alimente uşoare şi sănătoase.

Cerealele integrale ne aduc multiple beneficii

Consumul de cereale integrale reprezintă o alegere simplă şi foarte eficientă de a-ţi îmbunătăţii dieta pe termen lung.
Campionul cerealelor este grâul integral. El este bogat în fibre şi conţine multe minerale (fier, magneziu, fosfor, cupru dar şi zinc, mangan, seleniu) şi vitamine din grupul B, necesare corpului. Fibrele din cereale sunt importante pentru buna funcţionare a intestinului şi un tranzit normal.

Beneficiile grâului sunt completate de cele ale orzului integral, care este bogat în fibre, mangan, seleniu, fosfor. La fel ca şi grâul, orzul este bogat în vitamina B3, benefică pentru piele, sistemul nervos şi pentru reducerea oboselii şi extenuării. Ovăzul este, de asemenea, o sursă bună de fibre şi elemente nutritive (zinc, fier, mangan, magneziu), vitamina  B1 şi proteine. Vitamina B contribuie la metabolismul energetic şi la funcţionarea normală a sistemului nervos şi a inimii.

Beneficiile iaurtului:

Cu toţii ştim ca iaurtul este in mod tradiţional recunoscut pentru rolul important în bunul mers al digestiei. Pe de-o parte, fiindcă este mai uşor de digerat decât laptele din care este obţinut, bacteriile “bune” de fermentare ajutând la digestia lactozei, pe care unii dintre noi o toleram mai greu.
Pe de altă parte, pentru că, datorită calciului şi bacteriilor vii pe care le conţine, iaurtul contribuie la menţinerea echilibrului florei intestinale, influenţând astfel funcţionarea sistemului digestiv şi sănătatea în ansamblu. Si calciul din iaurt ajuta la sanatatea digestiva, contribuind la functionarea normala a enzimelor digestive.

Iaurtul este un factor de reechilibrare a dietei, în raport cu excesul de grăsimi şi glucide din alte categorii de alimente. Iaurtul este de aceea alimentul ideal după o masă copioasă sau chiar după o perioadă îmbelşugată în alimente cu conţinut caloric ridicat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Capcana meselor mici şi dese
Capcana meselor mici şi dese
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân