Mic dejun pentru diabetici. 4 sugestii delicioase

Iată patru sugestii delicioase de mic dejun pentru diabetici.
  • Publicat:
Mic dejun pentru diabetici. 4 sugestii delicioase
Foto: freepik / Mic dejun pentru diabetici. 4 sugestii delicioase

Un aspect cu care se confruntă pacienții cu diabet ține de faptul că au impresia că mesele lor nu pot fi deloc delicioase. Mai mult, unii dintre ei cred nu se pot bucura de prea multe alimente care conțin carbohidrați. Cartea Diabetes Create our Plate Meal Prep Cookbook: 100 Delicious Plate Method Recipes, unde se regăsesc 100 de rețete delicioase pentru diabetici inspirate din ghidul de nutriție al Asociației Americane de Diabet, vine cu idei creative pentru pacienții cu diabet. Iată patru sugestii delicioase de mic dejun pentru diabetici.

Asigură-te că rețetele pentru care optezi sunt echilibrate, iar atunci când prepari micul dejun optează pentru:

  • alimente bogate în carbohidrați care conțin și fibre precum ovăzul, cerealele integrale sau fructe
  • proteină slabă precum ouă, bacon de curcan, iaurt grecesc sau brânză cottage
  • multe legume, fie că le adaugi în omletă, le consumi crude sau în smoothie.
  • grăsimi sănătoase care să-ți ofere senzația de sațietate. În plus, ele sunt mai greu de digerat. Optează pentru felii de avocado pe lângă omletă sau o lingură de unt de arahide în smoothie sau chiar iaurt grecesc cu ovăz.

Rețete de mic dejun pentru diabetici

Parfait cu piersici

Pentru acest parfait trebuie să incluzi un strat de iaurt, fructe și granola sau nuci, obținând o varietate de texturiși gusturi care să-ți încânte papilele gustative. Ai nevoie de piersici proaspete sau la conservă, dar fără zahăr adăugat. Tot ce trebuie să faci este să așezi toate ingredientele într-un bol sau un pahar, în funcție de cantitatea pe care vrei să o consumi.

Muffins cu nuci pecan

Acește brioșe cu nucșoară și scorțișoară vor face ca bucătăria ta să aibă un miros incredibil. Compoziția se realizează din doar doupă lingurițe de unt și o grăsimi sănătoase.

Smoothie cu migdale și cireșe

Pentru acest smoothie ai nevoie apă sau lapte vegetal, migdale și cireșe congelate pe care să le pui într-un blender.

Brioșe cu ou, spanac și brânză feta

Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, iar albușul conșține numeroși nutrienți esențiali. În plus, albușul conține cea mai mare cantitate de proteine. În această rețetă, fiecare două brioșe conțin un ou întreg, ceea ce înseamnă că îți oferă numeroase beneficii la prima masă din zi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân