Mananca sanatos si la job!

In prezent, multi dintre noi petrecem o buna parte din zi la serviciu. Un calcul simplu dovedeste ca dupa o zi la job, ne mai raman aproximativ 5 ore pe care vsa le petrecem alaturi de familie, facand treburile casnice si ocupandu-ne de tot ce inseamna fa
  • Publicat:
Mananca sanatos si la job!
Mananca sanatos si la job!

Sfaturi utile si usor de urmat
Cu toate ca jobul iti ocupa foarte mult timp, nu trebuie sa privesti asta ca pe un obstacol. Poti foarte usor sa faci un mic efort si sa impaci si alimentatia sanatoasa, si timpul petrecut la serviciu. Tot ce iti trebuie este un strop de vointa si cateva sfaturi care sa te ajute sa reusesti. In continuare, iti vom arata cum si ce trebuie sa faci ca sa mananci sanatos pe toata durata zilei, la slujba. Mult succes!

1. Pentru inceput, incearca sa nu mai sari peste mesele importante ale zilei. Multe femei fac aceasta greseala, crezand ca astfel vor reusi sa scape de kilogramele in plus. Aceasta credinta este total gresita, intrucat atunci cand te infometezi, se epuizeaza toate zaharurile din creier, proces care iti provoaca o senzatie pronuntata de foame. Din aceasta cauza, vei fi tentata sa mananci alimente bogate in zahar si cu multe calorii.

2. Ia cu tine la serviciu alimente sanatoase, cum ar fi mere sau alte fructe, iaurt (pentru ca el contine multe proteine), si cateva felii de paine de secara sau de paine neagra.

3. Daca de obicei mananci la cantina sau la restaurnatul de langa locul de munca, iti recomandam sa mananci incet, sa mesteci bine alimentele. Acest fapt te va ajuta sa eviti sa mananci prea mult si iti va imbunatati si usura digestia.

4. Daca de obicei comenazi acelasi lucru, incearca sa asortezi acestuia o portie de fibre (salate si cereale integrale); fibrele iti ofera o senzatie de satietate incredibila, si in acelasi timp vei fi tentata sa mananci mai putin.  Evita grasimile si sosurile si in general, toate alimentele care nu iti sunt permise de dieta pe care ai ales-o.

5. Verdeturile si legumele sunt o sursa foarte buna de vitamine; ele dau si o aparenta irezistibila mancarii, ceea ce iti va creste apetitul, dar te va si ajuta sa obtii nutrientii atat de necesari unui trai de viata sanatos.

6. Incearca sa mananci pe cat posibil preparate din fasole, mazare, paste si orez. Aceste alimente iti vor furniza energia necesara functionarii optime a organismului. Le poti asrota cu carne de peste sau de pui, preparata separat, fara insa a face excese. In general, raportul indicat de nutritionisti este de o parte carne la trei parti de orez.

7. Evita atat cat poti garniturile sub forma de muraturi sau sosuri speciale, picante, grase!

8. Inlocuieste prajiturile si feliile de tort, cu fructe!

9. Nu pune zahar in cafea sau in ceai; inlocuieste-l cu substituenti zaharati!

10. Daca lucrezi pe timpul noptii, mananca bine inainte sa pleci de acasa, inclusiv alimente bogate in proteine cum ar fi: carne de pui sau de peste, fasole, oua si lapte, urmand ca la tine sa iei doar fructe sau iaurt.

11. Mananca la fiecare 4-5 ore!

Articol exclusiv online (A. Raicu)
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Factorul pH
Factorul pH
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”