8 alimente care combat inflamațiile din organism

Ceea ce mâncăm, inclusiv ierburile și condimentele pe care le consumăm, pot afecta inflamațiile din organism. Iată câteva superalimente ajută.
  • Publicat:
8 alimente care combat inflamațiile din organism
Foto: envato

Prezența inflamațiilor este modul în care organismul luptă împotriva infecțiilor și se vindecă. În unele situații, acestea pot dura mai mult și pot fi de nestăpânit, iar în acest sens vorbim despre inflamațiile cronice, despre care studiile spun că sunt asociate mai multor boli, inclusiv diabet și cancer.

Dieta joacă un rol crucial atunci când vine vorba de sănătatea noastră. Ceea ce mâncăm, inclusiv ierburile și condimentele pe care le consumăm, pot afecta inflamațiile din organism. Iată câteva superalimente care ne ajută să luptăm împotriva inflamațiilor.

Inflamațiile: alimente care le combat

Ghimbirul. Ghimbirul are numeroși compuși activi care reduc markerii inflamatori din organism.

Usturoiul. Usturoiul este și el bogat în compuși care reduc markerii inflamatori și cresc nivelul de antioxidanți benefici.

Turmericul. Curcuma este cel mai cunoscut compus activ al turmericului care reduce inflamațiile și ameliorează osteoartrita. Dacă este consumat alături de piper negru, crește cantitatea de curcuma absorbită.

Cardamonul. Cardamonul crește nivelul de antioxidanți și scade markerii inflamatori din organsim.

Piperul negru. Studiile făcute pe animale sugerează că piperul negru și piperina, unul dintre compușii activi, pot reduce semnele inflamațiilor.

Ginsengul. Ginsengul la rândul lui ajută la reducerea markerilor inflamatorii. Cel asiatic și cel american pot avea efecte diferite.

Rozmarinul. Rozmarinul este bogat în polifenoli, care sunt compuși ce au efecte antiinflamatorii.

Scorțișoara. În urma mai multor studii scorțișoara a fost asociată cu reducerea inflamațiilor. De precizat faptul că scorțișoara se consumă doar în cantități mici, deoarece poate produce efecte adverse.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân