Gustările care nu îți pun în pericol abdomenul

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să simtă senzația de sațietate chiar și între mese, gustările sunt binevenite pe timpul zilei.
  • Publicat:
Gustările care nu îți pun în pericol abdomenul
Foto: shutterstock

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să simtă senzația de sațietate chiar și între mese, gustările sunt binevenite pe timpul zilei. Deși ai numeroase alegeri când vine vorba de gustări, de la cele crunchy, la cele cremoase, anumite opțiuni sunt mai bune față de altele și impactează diferit sănătatea.

Gustările ideale pentru abdomen plat

De exemplu, un studiu realizat de un grup internațional de cercetători, publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health, arată că nucile și fructele uscate pot preveni grăsimea abdominală odată cu înaintarea în vârstă.

În timpul studiului, 556 de participanți cu vârste cuprinde între 65 și 79 de ani, au consumat 30 de grame de nuci sau fructe uscate cel mult de trei ori pe săptămână. La final, cercetătorii au notat că cei care nu au consumat cantitatea recomandată aveau o prevalență cu 19% mai mare pentru obezitatea abdominală.

Nucile sunt bogate în calorii și grăsimi sănătoase nesaturate și joacă un rol esențial în procesul de slăbire, deoarece te ajută să nu mai simți senzația de foame pe timpul zilei. Mai mult, există studii care sugerează că în urma consumului de nuci crește numărul caloriilor arse în perioada de odihnă.

Cât despre fructele uscate, ele conțin numeroase fibre, care sunt la fel de importante în procesul de slăbire pentru că oferă senzația de sațietate, iar astfel nu mai ești tentat să consumi alimente nesănătoase.

Din păcate, multe dintre produsele pe care le găsim în comerț conțin cantități uriașe de sare sau zahăr. De exemplu, unele nuci conțin sare adăugată, iar consumul crescut de sare poat avea efecte negative asupra sănătății inimii. Același lucru putem spune și despre fructele uscate, care conțin zahăr. Din acest motiv este foarte important să citești eticheta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân