4 fructe care te scapă de burtă garantat. Sunt cele mai bune în arderea grăsimilor

Unele fructe, deși sunt bogate în carbohidrați și fructoză, nu trebuie excluse din dietă. Iată o listă de fructe care te scapă de burtă.
  • Publicat:
4 fructe care te scapă de burtă garantat. Sunt cele mai bune în arderea grăsimilor
Foto: envato

Știm că „un măr pe zi ține medicul la distanță”. Și nu este vorba doar despre mere. Unele fructe, deși sunt bogate în carbohidrați și fructoză, nu trebuie excluse din dietă. În primul rând, fructele vin la pachet cu numeroși nutrienți esențiali și antioxidanți care luptă împotriva cancerului. Unde pui că ajută și în procesul de slăbire? Așadar, iată o listă de fructe care te scapă de burtă.

Poate nu ne crezi când spunem că fructele te scapă de burtă sau ard grăsimile, dar află că ele conțin foarte puțin calorii și, deși par voluminoase, sunt așa datorită conținutului crescut de apă. Orice fruct proaspăt este bun pentru scăderea în greutate și pentru sănătate, iar asta datorită conținutului de apă și a nivelului scăzut de calorii. Evită însă fructele uscate, pentru că ele sunt deshidratate și procesate, iar conținutul de zahăr este crescut.

Fructe care te scapă de burtă

Merele

Merele conțin compuși anti-cancerigeni care au capacitatea de a restabili echilibrul microbian din tractul gastrointestinal. Fibrele și polifenolii care se regăsesc în coajă și pulpă sunt fermentate de colon, iar astfel hrănesc bacteriile sănătoase care ajută la reducerea inflamațiilor vinovate pentru apariția obezității.

Fructele de pădure

În urma unui studiu publicat în jurnalul Appetite, femeilor sub 30 de ani li s-au oferit gustări cu fructe de pădure sau dulciuri care conțineau un număr caloric similar fructelor. O oră mai târziu, femeile au fost hrănite la cină cu paste, iar cercetătorii au măsurat cantitatea de paste consumată. Rezultatele arată că femeile care au mâncat fructe de pădure înainte au consumat cu 133 de calorii mai puține la cină.

Grepfrut

O jumătate de grefă conține doar 40 de calorii și aproape 4.5 grame de pectină, o fibră solubilă cunoscută pentru capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Datorită conținutului de antioxidanți, grefele au fost asociate în urma studiilor cu rezultate fantastice în procesul de slăbire.

Pepenele

Deși este dulce, pepenele conține 94% apă și doar 40 de calorii la 150 de grame, motiv pentru care este alegerea ideală pentru persoanele care își doresc să slăbească.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân