Ficăței – de ce sunt recomandați în curele de slăbire

Atunci când vrem să slăbim, trebuie să ne asigurăm că toate elementele nutritive sunt prezente în meniul zilnic. Pentru proteine, puteți conta pe ficăței.
  • Publicat:
Ficăței - de ce sunt recomandați în curele de slăbire
De ce este ficatul pe lista alimentelor bune la cura de slăbire? foto: Shutterstock

Unele dintre cele mai bune surse de proteine animale, dar și de fier le regăsim cu siguranță într-o porție de ficăței. Fie că sunt de pui, de vită, de porc, rață, gâscă, miel – ficăței sunt delicioși. Mai ales dacă sunt preparați cât mai dietetic. Și sunt atât de simplu de preparat. Unul dintre secrete este să puneți alături multă, multă ceapă roșie, dar și câțiva căței de usturoi.

În majoritatea supermarketurilor se găsește ficat proaspăt sau congelat. Pentru varianta proaspătă a ficatului de la diverse animale, măcelăriile sunt mereu o opțiune optimă.

Ce valori nutriționale au ficățeii

Iată de exemplu valorile nutriționale ale ficatului de vită fiert:

La 100 grame de ficat de vită fiert avem: 198Kcal, ficatul de pui fiert are la 100 g: 172 kilocalorii

  • Circa 25 g de proteine
  • 9,5 g de grăsimi
  • 3,6 g de carbohidrați
  • 7,8 mg de fier
  • 4.3mg zinc
  • 17300mcg vitamina A
  • 1,1mcg vitamina D
  • 290 mcg de acid folic

De ce este bun ficatul la cura de slăbire

Ficatul este indicat a fi consumat cât mai des, căci este o sursă bună de proteine și este sărac în grăsimi. În plus, este vestit pentru conținutul mare de  vitamina A și fier. În plus, ficatul are un preț bun. Dacă este congelat este și mai ieftin.

Top 5 beneficii ale ficatului pentru sănătate

Ficatul este considerat chiar un super aliment datorită conținutului său nutritional. Este sărac în kilocalorii, dar datorită conținutului mare de proteine este sățios. Și asta îl face un aliment perfect pentru curele de slăbire.

Puteți face în casă rețete uimitoare cu ficăței. Spre exemplu, pate de ficat de casă. Pentru a nu încărca energetic cu calorii nenecesare atunci când vreți să slăbiți, consumați pate-ul pe felii de ardei gras, pe frunze de andive. Ficatul conține vitamin A sub formă de retinol, o formă active, mai ușor de asimilat de către organism.

În plus, ficatul este unul dintre puținele alimente ce au în componență vitamina D, vitamină necesară atât de pentru sistemul osos cât și sistemul nervos.

Cum să prepari ficățeii cât mai simplu?

Astăzi sunt disponibile sute de rețete la un click distanță. Însă pentru cura de slăbire, rețetele cât mai dietetice sunt indicate. Iată una: Se pun într-o tigaie cu 3, 4 cepe tăiate în 4, se adaugă 3,4 căței de usturoi, apă, piper, sare. Se lasă la fiert la foc mic. Apoi când s-au fiert se adaugă o lingură de ulei rezistent la prăjit și se mai călesc preț de câteva minute. Ficățeii se pot savura alături de o porție de salată de spanac verde de exemplu. Poftă bună!

Citește și: 1. www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/dieta-pentru-un-ficat-sanatos-15565858/

2. www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/oua-albe-sau-maro-care-sunt-mai-bune-ce-inseamna-codul-de-pe-oua-19251012/

3. https://www.csid.ro/dieta-sport/dieta-si-nutritie/cat-de-sanatos-este-sa-mananci-oua-crude-15546358/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân