Dureri în gât? Ce să mănânci să scapi de ele. Acadelele înghețate sunt pe listă!

Fie că apare din cauza răcelii, alergiei sau pentru că ai țipat prea mult, nu este tocmai confortabil să ai dureri în gât.
  • Publicat:
Dureri în gât? Ce să mănânci să scapi de ele. Acadelele înghețate sunt pe listă!
Foto: shutterstock

Fie că apare din cauza răcelii, alergiei sau pentru că ai țipat prea mult, nu este tocmai confortabil să ai dureri în gât. Toate acele senzații care apar la nivelul gâtului îți pot provoca bătăi mari de cap. Din fericire, durerea în gât poate fi prevenită cu ajutorul băuturilor și alimentelor pe care le consumi, iar acestea sunt ideale chiar și atunci când te confrunți cu un virus sau vreo bacterie.

Terciul de ovăz

Alimentele care au o textură moale și sunt ușor de înghițit. Totodată, ele limitează iritațiile de la nivelul gâtului. Terciul de ovăz nu este singurul care te poate ajuta în acest sens, dar vine la pachet cu nutrienți meniți să ajute în procesul de vindecare. Reduce inflamațiile, crește nivelul energiei, reduce colesterolul și este și o sursă excelentă de fibre.

Iaurtul

Iaurtul este un alt aliment cu o textură ușoară și ușor de înghițit pentru momentele în care te confrunți cu dureri în gât. Conține nutrienți care ajută organismul să se refacă, calciu și proteine, dar și probiotice care sprijină sistemul imunitar. În urma unui studiu publicat în Korean Journal of Family Medicine, probioticele previn înmulțirea bacteriilor și previn răcelile.

Supa de pui

Alimentele calde ajută la ameliorarea durerilor în gât. Supa de pui este excelentă în acest sens, pentru că reduce iritațiile, hidratează și pentru că are un conținut ridicat de sodiu restabilește nivelul de electrozi din organism.

Acadelele înghețate

Sigur știți vorba aceea „Cui pe cui se scoate”. Același lucru se aplică și în cazul acadelelor înghețate pentru combaterea durerilor în gât. Potrivit Medical News Today, acadelele înghețate reduc temperatura terminațiilor nervoase din gât, iar astfel sunt reduse durerile, mai ales că sunt activați anumiți receptori.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân