Desiree Halasesh, instructor de yoga in Bali – cum să faci un Buddha Bowl vegan

Buddha Bowl - este la modă printre fanii mâncării echilibrate din toată lumea și are la bază mixul între vegetale, proteine vegetale, semințe și un dressing vegetal.
  • Publicat:
Desiree Halasesh, instructor de yoga in Bali – cum să faci un Buddha Bowl vegan
Desiree Halasesh - instructor de yoga în Bali, foto: arhivă

Auzim tot mai des despre beneficiile meniurilor vegane, chiar și adoptate din când în când, Sunt luni precum ianuarie în care se promovează alimentația vegană dar și campanii care vorbesc despre o zi pe săptămână fără carne, ouă, lactate și alte produse de origine animală. Am aflat o rețetă perfectă pentru zilele în care vrem să avem energie de la Desiree Halaseh, instructor de yoga în Bali.

”Sunt 100% o gurmandă vegană, mai ales ca formă de iubire pentru corpul meu care a ingerat de-a lungul timpului fie ”n-am timp să gătesc” – fie prea mult prea multe mese la restaurant. Restaurante care de la o vreme nu mă mai încântă cam deloc – pentru că și energia cu care gătești o mâncare e direct legată de cum ai să o procesezi ulterior.  Am gătit acest Buddha Bowl mega simplu de făcut și Dhal – mâncarică de linte, la tigaie toate, 30 min.

buddha bowl, foto Desiree Halaseh
Buddha bowl, foto Desiree Halaseh

Buddha Bowl – rețetă simplă

Ingrediente:
1 cană cu linte portocalie
1 morcov
o jumătate de ceapă
8 ciuperci
usturoi,

chilli,

pătrunjel uscat,

cimbru

sfeclă, cartof dulce, dovleac – la cuptor

kale – trasă-n tigaie fără ulei, 2-3 min

iaurt de cocos

Mix de semințe- in, migdale, dovleac, flaxseed – prăjite anterior (astea le fac mereu si le pun în borcan pentru smoothie, dar merg și la mese normale)
fulgi de drojdie inactivă

Mod de preparare: Toate ingredientele se pun într-un bol și se consumă imediat. Poftă bună”

Atenție, nu confundați drojdia inactivă cu drojdia de bere

Drojdia inactivă se găsește în magazinele naturiste și recunoscută pentru grupul de vitamine B, aminoacizi, minerale pe care le conține. Are gust de parmezan și se potrivește de minune în special pentru persoanele vegane sau vegetariene pentru a suplimenta aportul de vitamine B. Dar evident, poate fi consumată de oricine își dorește să mănânce sănătos.Se poate folosi și ca agent de legare (înlocuitor de ou).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân