De ce să îți bei cafeaua în ceștile bune și în cele mai frumoase locuri?

O zi bună începe cu o cafea bună. Pentru multe persoane începutul zilei înseamnă o ceașcă de cafea. Atunci putem transforma un gest banal într-un ritual ce stimulează creativitatea și dă bună dispoziție.
  • Publicat:
De ce să îți bei cafeaua în ceștile bune și în cele mai frumoase locuri?
Cafea, Cartierul Gotic, Barcelona, foto Mădălina Drăgoi

Cafeaua. Eterna poveste. Și eternele povești (ne)spuse la cafele. Cafeaua de dimineață este probabil unul dintre cele mai des întâlnite ritualuri la nivel mondial. Pentru multe persoane gândul la cafea este unul dintre primele gânduri ce cutreieră mintea imediat ce s-au trezit. Mulți asociază cafeaua cu trezitul la viață. Cu energia. Și atunci, de ce să nu facem din momentul cafelei un adevărat moment de sărbătoare?

Îmi amintesc cu drag, drumul meu cu cana de cafea în mână spre plaja de la Marea Baltică în diminețile petrecute în insula Fano din Danemarca. Abia răsărea soarele, casa încă dormea, iar eu ca orice mamă care vrea puțin timp pentru ea cu ochii încă împăienjeniți de somn dar cu cafeau în mână luam drumul către plajă. Pentru a savura cafeaua chiar acolo în liniște.

cafea, foto Mădălina Drăgoi

Cafea într-un lan cu maci din Piemonte

De atunci, tot caut cele mai inedite locuri și cele mai frumoase ceșcuțe de cafea pentru a celebra momentul începerii unei noi zile. O zi este precum o coală albă de hârtie. Iar noi prin acțiunile noastre dictate de gânduri și de emoții creionăm scenariul. Fiecărei zile. Și atunci când ne trezim cu gânduri bune, de recunoștință este demonstrat că ziua devine mai frumoasă.

cafea, Maldive, foto Mădălina Drăgoi
Cafea în Maldive, foto Mădălina Drăgoi

Așa că am băut cafea într-un lan cu maci în Piemonte, cafea pe plaja din Santa Margherita din Liguria, cafea la Marea Nordului în Bremerhaven pe o vreme ploiasă și vânt, cafea în Berlin în fața muzeului Bode, cafea în Barcelona în Cartierul Gotic, cafea în Maldive pe plajă admirând crabii ce cărau scoici. Și multe, multe alte locuri au devenit parte din ritualul cafelei.

cafea Berlin, foto Madalina Dragoi
Unul dintre cele mai frumoase locuri din Berlin de băut cafeaua este Bode Museum, foto Mădălina Drăgoi

De ce să nu bem cafeaua în cel mai frumos colț din casă? De ce să nu bem cafeaua în cel mai frumos loc din orașul, satul în care ne aflăm? De de ce să nu bem cafeaua în cea mai frumoasă ceașcă din porțelan?

cafea in Danemarca, foto Mădălina Drăgoi
Cafea în drumul spre Marea Baltică, insula Fano, Danemarca, foto Mădălina Drăgoi

De ce să nu bem cafeaua cu cei mai frumoși oameni din viața noastră? De ce să nu bem cafeaua în compania cele mai frumoase muzici? De ce să nu bem cafeaua în compania celor mai frumoase gânduri adresate chiar nouă? De ce să nu bem cafeaua în timp ce sunăm pe cineva drag, cu care nu am mai avut de mult timp ocazia să petrecem? De ce să nu ne celebrăm de fiecare dată când luăm acea pauză de aur pentru cafea?

Madalina Dragoi, foto arhivă
Nu este ușor să bei cafeaua în liniște, dar momentul în care ești însoțit de cei dragi este magic
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân