Combinația de alimente care te scapă de burtă

Când vine vorba de diete și dorința de a reduce grăsimea, există câteva combinații de alimente care te scapă de burtă.
  • Publicat:
Combinația de alimente care te scapă de burtă
Foto: shutterstock

Dacă vrei să ai rezultate rapide în procesul de slăbire, nutriția joacă un rol foarte important, la fel și stilul de viață. Dar când vine vorba de diete și dorința de a reduce grăsimea, există câteva combinații de alimente care te scapă de burtă.

Foarte importante în dietă sunt și gustările, nu doar mesele principale. Degeaba mănânci un mic dejun sănătos, prânzul și cina dacă atunci când vine vorba de gustări consumi chips-uri și dulciuri. Chiar și gustările trebuie să fie alcătuite din proteine, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși.

Un duo care te scapă de burtă

Una dintre cele mai sănătoase combinații care include macronutrienții esențiali este alcătuită dintr-un măr și un pumn de nuci.

Nucile sunt o alegere surprinzătoare datorită conținutului crescut de grăsimi. În plus, studiile sugerează că persoanele care mănâncă nuci tindă să cântărească mai puțin și să nu se confrunte cu burtă comparativ cu persoanele care nu le introduc în dietă. Poți opta pentru orice tip de nuci: fistic, migdale, arahide etc.

În urma unui studiu, persoanele care au mâncat fistic au consumat cu 41% mai puține calorii comparativ cu cei care nu au mâncat deloc. De asemenea, merele sunt o alegere ideală în această combinație pentru că sunt o sursă excelentă de fibre care te ajută să-ți potolești foamea până la următoarea masă. Un studiu pe larg sugerează că un măr pe zi duce la o reducere modestă a greutății, în timp ce alte studii sugerează că trebuie să mănânci trei mere pe zi dacă vrei să slăbești considerabil.

Chiar dacă nu consumi trei mese pe zi, ia în calcul că fiecare mușcătură contează. Așadar, încearcă acest duo dacă vrei să scapi de burtă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Deficitul caloric: cum funcționează?
Deficitul caloric: cum funcționează?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân