Apa de salată, bună pentru insomnie? Rețeta care a devenit virală pe TikTok

O tânără susține că apa de salată te poate ajuta să te simți obosit și să adormi, iar tot experimentul a pornit de la faptul că ea se afla în situația asta.
  • Publicat:
Apa de salată, bună pentru insomnie? Rețeta care a devenit virală pe TikTok
Foto: shutterstock

Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu insomnia, cu siguranță ai căutat măcar o dată un remediu pe Google care să te ajute să dormi. Recent a devenit viral pe TikTok un truc care promite să ajute în privința somnului, iar filmulețul a strâns peste 1.4 milioane de aprecieri. Este vorba de o tânără care susține că apa de salată te poate ajuta să te simți obosit și să adormi, iar tot experimentul a pornit de la faptul că ea se afla în situația asta.

Tânăra a adăugat câteva frunze de salată iceberg într-o cană de cafea peste care a turnat apă fierbinte, dar și un pliculeț de ceai de mentă de teamă să nu aibă un gust ciudat. După ce le-a lăsat la infuzat, a îndepărtat frunzele, a băut conținutul și și-a ținut urmăritorii la curent cu update-uri, până când a adormit. În urma acestui experiment, mulți dintre utilizatori au povestit că și pentru ei are efect această băutură, în timp ce alții (printre care și noi) se întreabă dacă într-adevăr funcționează.

Ce conține salata?

Frunzele de salată conțin o substanță numită „lactucarium” care te face să adormi. Aceasta are o structură similară opiumului și are și câteva proprietăți sedative. Este o substanță lăptoasă pe care o poți vedea chiar la baza anumitor soiuri.

Apa de salată: cum te poate ajuta să dormi?

Pentru că salata conține această substanță numită „lactucarium”, poate avea efecte asupra somnului. Într-adevăr, o cantitate mai mare de salată poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, printre care și pentru somn. Dar apa caldă în sine poate produce acest efect, alături de alte efecte placebo. Ceiurile de valeriană și mușețel consumate cu o oră înainte de somn pot oferi semnale organismului că este ora de culcare. Dar dacă vrei să încerci trucul cu salata, o poți face pentru că nu există niciun risc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”