Alimentele care curăță plămânii și căile respiratorii rapid. Efectele se simt imediat

Alimentele ne pot ajută să ne curățăm plămânii, dar și căile respiratorii, fiind în același timp benefice sănătății noastre.
  • Publicat:
Alimentele care curăță plămânii și căile respiratorii rapid. Efectele se simt imediat
Foto: shutterstock / Alimentele care curată plămânii și căile respiratorii rapid. Efectele se simt imediat

Plămânii joacă un rol vital în corpul nostru. Și pentru a ne asigura celulele și țesuturile din corp cu sânge bogat în oxigen, trebuie să ne menținem plămânii curați și sănătoși. Pentru asta, un foarte bun mod de a face acest lucru este alimentația corectă. Alimentele ne pot ajută să ne curățăm plămânii, dar și căile respiratorii, fiind în același timp benefice sănătății noastre. Nu trebuie să uităm, desigur, nici de mișcarea de zi cu zi și nici de reducerea consumului de tutun, toate acestea împreună minimizând semnificativ riscul de a dezvoltă boli precum bronșită, astmul, pneumonia sau cancerul pulmonar.

Alimente benefice pentru sănătatea pulmonară

Află care sunt alimentele benefice pentru sănătatea pulmonară.

  1. GHIMBIRUL

Acest condiment-minune prezintă numeroase proprietăți antiinflamatorii și ajută la eliminarea toxinelor din căile respiratorii și din plămâni. Conține vitamina C, magneziu, fier și selenium, toate acestea ducând și la o creștere vizibilă a imunității. Este benefic împotriva răcelilor și gripei și poate fi consumat în infuzie de ceai sau sub formă de sirop natural făcut în casă.

  1. CEAIUL VERDE

Nu este nimic mai revigorant decât o ceașcă de ceai verde, însă beneficiile acestei plante nu se termină aici. Conform specialiștilor, consumul de ceai verde de două ori pe zi poate reduce simțitor riscul de a dezvolta boli pulmonare obstructive cornice.

  1. MERELE

Merele sunt fructe cu multiple beneficii. Acestea contribuie la menținerea sănătății cailor respiratorii și plămânilor, conținând un procentaj ridicat de fitochimicale, substanțe ce reduc inflamatia și stresul oxidativ din plămâni.

  1. USTUROIUL

Datorită numeroaselor proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, usturoiul este un aliat excelent în protejarea stresului oxidativ care poate dauna funcțiilor respiratorii. Mai mult, usturoiul reduce și nivelul colesterolului „rău” și combate infecțiile, având calități antibacteriene.

Alicina din usturoi are rolul de ameliorare a suferinței in astm, precum și cel de reducere a riscului de cancer pulmonar.

  1. SOMONUL

Bogat în acizi grași de tip Omega3, somonul poate fi aliatul de nădejde al bronhiilor noastre. Carnea de somon este nutritivă, este bogată în proteine, în vitamina D și în selenium, iar datorită proprietăților sale, nu ar trebui să lipsească din mesele noastre. Ajută astfel la menținerea plămânilor sănătoși și, implicit, a unei respirații normale și deloc îngreunate.

  1. MORCOVII

Aceste rădăcinoase sunt bogate în carotenoide, vitamina C și licopen, antiozidanti prețioși pentru sănătatea pulmonară. Ajută în cazul astmului, al tusei, bronșitei, răcelii și al altor probleme respiratorii adiacente.

  1. BROCCOLI

Broccoli este cunoscut pentru efectele sale antioxidante, curative și benefice sistemului pulmonar. Conține vitamina C, calciu, magneziu, fosfor și potasiu, dar și fibre. Se poate consumă după preferințe: crud, gătit la abur sau fiert, toate aceste variante păstrând proprietățile sale puternice de curățare ale toxinelor cailor respiratorii.

  1. CURCUMA

Curcuma este un „medicament” excelent în ameliorarea durerilor și inflamației. Are proprietăți antioxidante și curative formidabile, astfel că este des folosită în tratarea astmului, fribrozei pulmonare, leziunilor pulmonare acute sau bolii pulmonare obstructive cronice. Câteva studii preliminare indică faptul că această substanță principală din turmeric, respectiv curcumina, ar putea fi utilă chiar și în tratamentul cancerului la plămâni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân