3 rețete pentru un mic dejun pe grabă

Iată trei rețete rapide pentru un mic dejun pe grabă. Promitem că nu îți va lua mult timp să le prepari.
  • Publicat:
3 rețete pentru un mic dejun pe grabă
Foto: shutterstock

Nu toate diminețile au un start perfect și nu toate diminețile sunt prietenoase cu timpul nostru, motiv pentru care fie ajungem să nu mâncăm suficient la micul dejun, fie sărim peste cea mai importantă masă a zilei. Iată trei rețete rapide pentru un mic dejun pe grabă. Promitem că nu îți va lua mult timp să le prepari.

Rețete pentru un mic dejun pe grabă

Granola cu cocos

Să pregătești granola nu este deloc greu. Și durează și puțin. Prima oară când am încercat rețeta m-am îndrăgostit pe loc. Nu credeam că o să găsesc vreodată o variantă de mic dejun atât de rapidă, sănătoasă și de care să nu mă mai satur.

Ai nevoie de fulgi de ovăz, semințe, nuci și alune, fructe uscate ( eu foloseam merișoare, dar absolut toate ingredientele sunt alese după gust) și, evident, fulgi de cocos. Se adaugă ovăzul la cuptor pentru 5 min, apoi se pun și restul ingredientelor pentru alte 5-10 minute maxim, se adaugă într-un bol, se pune miere peste, se amestecă și se lasă puțin la răcit. În timpul acesta te poți pregăti pentru birou, îți faci cafeaua și alte treburi.

Salată cu avocado, ou și roșii

Dacă este un ingredient pe care să-l ador în orice preparat, avocado se numește. Este atât de versatil, iar pentru micul dejun este exact ce are organismul nevoie la prima oră. Din nou, ingredientele le poți alege după preferințe. Salata cu ou, avocado și roșii prefer să o consum și cu o felie de pâine prăjită sau să mai adaug mozzarella și porumb.

Smoothie cu afine și ghimbir

Nu prea mă împac cu ghimbirul, dar folosit în smoothie-uri este un ingredient care schimbă complet povestea micului dejun. Într-un blender adaugă afinele și laptele vegetal (de soia, migdale sau cocos) și dă pe răzătoare puțin ghimbir pentru gust. O să adori rezultatul!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân