Cum se detoxifiază Raluca Zenga şi Iuliana Tudor: băi cu sare Epsom, smoothie-uri, apă multă şi acupunctură!

Mămică a doi copii, Raluca Zenga arată mai bine că niciodată. Autoarea cărţii „Manualul Mămicii ZEN” ne prezintă propria strategie de detox pe care o pune în aplicare după sărbători!
  • Publicat:
Cum se detoxifiază Raluca Zenga şi Iuliana Tudor: băi cu sare Epsom, smoothie-uri, apă multă şi acupunctură!

Mămică a doi copii, Raluca Zenga arată mai bine că niciodată. Autoarea cărţii „Manualul Mămicii ZEN” ne prezintă propria strategie de detox pe care o pune în aplicare după sărbători!

Detox la început de an

„Vreau să vă impărtăsesc în rândurile următoare strategia mea pentru a păşi cu dreptul în Anul Nou, după probabilul de excese ale Sărbătorilor. Este posibil să suferim de „melancolia de ianuarie”, simţindu-ne somnolenţi, fără energie, în oglindă să ne întâmpine un ten obosit, incărcat şi un stomac mai balonat că de obicei! Iată cum combat eu această stare negativă!”, spune Raluca Zenga.

Smoothie-uri cu alge

Mănânc salate cu rucola şi pătrunjel, stropite cu zeamă de lămâie sau oţet de mere, precum şi supe de legume/ciorbe cu multe verdeţuri proaspete, acrite cu borş natural.

De curând am citit un studiu asupra verzişoarelor de sare EpsomBruxelles: aceste mici şi deseori ignorate legume au importante proprietăti detoxifiante, antioxidante şi antiinflamatoare, promovând eliminarea substanţelor cancerigene din organismul nostru. Aşa că am început să le consum mult mai des!

Beau smoothie/sucuri verzi cu ţelină, sfeclă roşie, mentă şi Lime, în care amestec o linguriţă de alge – Spirulină sau Chlorella; pe durata zilei mă hidratez cu ceai verde, bogat în antioxidanţi, sau ceaiuri din plante cu proprietăti detoxifiante- seminţe de fenicul, ghimbir, coriandru, păpădie.

Fără gluten!

Renunţ pe perioada impusă de detox la alimentele cu gluten şi încerc să reduc pe cât posibil consumul de zahăr, la lactate (în afară celor fermentate, precum chefirul) şi la snacksurile sărate care îmi deschid mai mult apetitul la mâncare! Consum lapte de migdale şi ulei de cocos pentru proprietătile nutritive. Când poftesc ceva dulce, aleg ciocolată neagră sau câteva linguriţe de miere de Manuka.

Băi cu săruri de magneziu

Îmi acord câte 20 de minute pentru băi cu săruri de magneziu (Epsom), fac un masaj drenant, o saună dacă am ocazia, şi revin la antrenamentele mele de 20-25 minute zilnic (high intensity interval training), yoga sau Pilates: este esenţial să transpirăm pentru a elimina toxinele! Orice formă de activitate fizică este bine-venită.

Acupunctură!

Da, poate nu este o terapie la îndemână precum celelalte tehnici, dar această preţioasă metodă din medicina chinezească constituie un aliat important în detoxifierea şi reechilibrarea organismului nostru. Acupunctura va optimiza efortul organelor de eliminare şi va ajuta la vindecarea proceselor inflamatoare, în urma tratamentelor ne vom simţi mai uşori, reenergizati, şi vom avea parte de un somn mai odihnitor şi mai profund.

Şi în final, un detox fizic nu poate fi complet fără un detox mental (nu degeaba „mens sana în corpore sano”): aşa că la început de an să lăsam emoţiile negative la o parte, autocritică excesivă, sentimentele de inadecvare sau invidie când începem să ne comparam viaţa şi realizările personale cu ceilalţi. Să ne impunem o disciplină interioară aliniată promisiunii de a ne onora corespunzător corpul: fiind mai buni, mai toleranţi, mai deschişi. Hrană pentru trup, hrană pentru spirit!

Iuliana Tudor: „Beau 3 litri de apă pe zi!”

Vedeta TVR dezvăluie secretul sănătăţii ei: o cură de detoxifiere simplu de ţinut şi cu efecte benefice pentru organism.

Iuliana Tudor este într-o formă de zile mari. Aspectul fizic, dar mai ales starea de sanatate este foarte importanta pentru orice femeie, iar Iuliana Tudor nu face rabat. Prezentatoarea emisiunii “O data-n viata” de la TVR 1 ne-a marturisit cu sinceritate care sunt pasii de curatire a organismului pe care ii urmeaza in aceasta perioada a anului.

„Curatarea organismului este foarte importanta pentru sanatate. Tocmai de aceea, in fiecare zi, mananc cateva feliute de lamaie cu putina miere. Apoi, introduc in meniul zilnic tot ce este verde (salata, spanac, patrunjel, castravete), salata de ridichie neagra, multe ceaiuri, de preferat ceaiul verde, si mere. Si beau aproximativ  3 litri de apa pe zi!”, spune Iuliana Tudor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: