6 beneficii ale înotului

Nu eşti decis cu privire la sportul pe care să îl practici? Ce ai spune de înot? Ştiai că înotul are o serie de beneficii substanţiale asupra sănătăţii tale? De exemplu, înotul creşte starea de bine şi ajută la reducerea problemelor de somn. Află în continuare ce alte beneficii mai are înotul.
  • Publicat:
6 beneficii ale înotului

Nu eşti decis cu privire la sportul pe care să îl practici? Ce ai spune de înot? Ştiai că înotul are o serie de beneficii substanţiale asupra sănătăţii tale?

De exemplu, înotul creşte starea de bine şi ajută la reducerea problemelor de somn. Află în continuare ce alte beneficii mai are înotul.

Înotul ajută la gestionarea greutăţii

Aşteptă-te să arzi în jur de 367 de calorii după doar 30 de minute de înot – ceea ce bate mersul pe jos, ciclismul şi chiar alergatul. Nu te poţi decide ce sport să faci vara asta? Am împuşcat doi iepuri dintr-un foc – înotul (te poţi răcori şi totodată avea corpul ideal de vară).

Înotul reduce nivelul de stres şi creşte stima de sine

Potrivit unui sondaj efectuat de Speedo pe 4000 de înotători, 74% sunt de acord ca înotul eliberează stresul şi tensiunea, 68% spun că statul în apă îi ajută să se simtă bine legat de ei înşisi şi 70% se simt mult mai liniştiţi şi lipsiţi de griji după înot.

Înotul îmbunătăţeşte starea de spirit

Un alt studiu arată că înotătorii, indiferent de nivelul lor, sunt mai puţin predispuşi la tensiune, depresie, furie şi confuzie imediat după sesiunile de înot. Acest lucru înseamnă că începătorii şi înotătorii amatori se pot simţi la fel de bine ca şi profesioniştii, datorită efectelor eliberării serotoninei hormonale.

Înotul întăreşte muşchii

Rezistenţa apei poate fi de 44 de ori mai mare decât aerul, ceea ce înseamnă că trebuie să lucrezi mai mult pentru a te deplasa prin ea. Este ca şi cum ai lucra cu greutăţi sau maşini fără a avea nevoie de echipamente scumpe, ceea ce face ca înotul să fie o modalitate rapidă şi accesibilă de a-ţi întări muşchii.

Înotul îţi îmbunătăţeşte somnul

Persoanele care efectuează un exerciţiu energic, cum ar fi înotul, sunt de aproximativ două ori mai susceptibile de a raporta că au un somn bun, potrivit unui sondaj realizat de Fundaţia National Sleep. Este foarte puţin probabil ca aceste persoane să raporteze probleme de somn, cum ar fi insomnia sau trezirea la ore foarte timpurii.

Înotul nu te face să transpiri

În calitate de înotător, nu vei fi niciodată supraîncălzit şi nu te vei simţi transpirat, deoarece apa din jurul tău te va răcori în mod constant.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”