Ciuperci umplute cu şuncă şi brânză cu mucegai albastru

Ciupercile umplute cu brânză cu mucegai albastru, şuncă tip bacon, ceapă caramelizată şi usturoi sunt un foarte bun aperitiv, uşor şi rapid de gătit.
Ciuperci umplute cu şuncă şi brânză cu mucegai albastru

Ciupercile umplute cu brânză cu mucegai albastru, şuncă tip bacon, ceapă caramelizată şi usturoi sunt un foarte bun aperitiv, uşor şi rapid de gătit.

Ingrediente:

– 3 felii de şuncă tip bacon
– 6 ciuperci mari
– 1 lingură de unt
– 1/2 ceapă, tocată
– 1 căţel de usturoi, feliat
– 100 de grame de cremă de brânză
– 100 de grame de brânză cu mucegai albastru
– 1/3 cană cu pesmet

Mod de preparare:

Prăjiţi şunca într-o tigaie, la foc potrivit, până devine crocantă. Scurgeţi excesul de grăsime de pe feliile de şuncă folosind prosoape de hârtie.

Îndepărtaţi codiţele ciupercilor şi tocaţi-le. În tigaia în care aţi prăjit şunca, adăugaţi untul. Când s-a topit, adăugaţi codiţele tocate, ceapa şi usturoiul. Gătiţi pentru 15-20 de minute până când ceapa se caramelizează, amestecând frecvent.

Porniţi cuptorul şi setaţi-l la 175 de grade Celsius.

Luaţi un vas pentru cuptor, suficient de larg pentru a încăpea cele şase pălării ale ciupercilor, şi pulverizaţi ulei în interior sau folosiţi o pensulă pentru a unge puţin vasul.

Când amestecul de ceapă a dobândit o culoare maro, turnaţi-l într-un blender şi adăugaţi şunca prăjită, crema de brânză, brânza cu mucegai albastru şi pesmetul. Mixaţi amestecul la viteză mică, până ce ingredientele sunt amestecate, dar aveţi grijă să nu fie o pastă omogenă.

Umpleţi fiecare ciupercă cu amestecul din blender şi aşezaţi-le în vasul pentur cuptor.

Băgaţi vasul în cuptorul preîncălzit şi coaceţi pentru 10-15 minute, până ce umplutura devine uşor maronie.

Sursa: Mediafax

Bulz tradiţional
Bulz tradiţional