galerie

100% reţete vegane


  • MICUL DEJUN
Müsli la cuptor cu banane şi nuci 

Ingrediente pentru 8 porţii: 
150 g fulgi de ovăz
50 g Becel 
10 g zahăr din trestie de zahăr
30 g sirop din cicoare
50 g migdale
50 g stafide
25 g alune
50 g fructe proaspete (de exemplu: afine, zmeură etc)
iaurt de migdale (1 porţie = 200 g)

Preparare: Adăugăm migdalele, alunele şi bananele în blender. Încălzim încet Becel cu zahărul şi siropul în tigaie, adăugăm fulgii şi celelalte ingrediente şi prăjim un pic la temperătură scăzută. Învelim tava cu hârtie de copt, introducem amestecul în cuptor şi coacem în jur de zece minute la temperatura maximă de 150 °C. După puţin timp amestecăm conţinutul şi îl introducem din nou în cuptor până se rumeneşte. Servim preparatul cu iaurt de migdale.
  • MICUL DEJUN
Piure de hrişcă cu lapte vegetal şi scorţişoară 

Ingrediente pentru 1 porţie
50 g hrişcă
10 g Becel
200 ml lapte vegetal
100 ml apă
1 lingură sirop de agave
10 g seminţe de in
scorţişoară
nuci şi fructe proaspete după necesităţi (tip: afine, migdale)

Preparare: În oală turnăm laptele vegetal cu apă şi aducem la fierbere. Adăugăm hrişca şi amestecăm bine. Punem deoparte şi lăsăm să stea puţin. Adăugăm Becel şi amestecăm. Adăugăm scorţişoara, siropul de agave şi seminţele de in.
  • GUSTARE
Smoothie din banane şi biscuiţi de ovăz 

Ingrediente pentru 1 porţie smoothie:
1 banană mai mică
1 lingură de proteină din cânepă
lapte vegetal după necesităţi

Ingrediente pentru 10 biscuiţi:
120 g fulgi de ovăz
70 g făină integrală de grâu
80 g Becel
50 g zahăr din trestie de zahăr
80 g fructe uscate (de exemplu: merişoare, caise sau prune)
30 g nuci (de exemplu: pecan, nuci sau migdale) şi seminţe
2 lingură de sirop de arţar
O jumătate de linguriţă de praf de copt
un praf de sare
Măcinăm mărunt toate ingredientele în blender. 

Preparare: Preîncălzim cuptorul la 150–165 °C. Într-un blid amestecăm făina cu sare, praful de copt şi zahărul. Topim Becel şi turnăm în ea siropul de arţar. Presărăm făina, adăugăm fulgii şi fructele uscate, nucile şi seminţele tăiate. Amestecăm până se formează un aluat lipicios şi apoi formăm biluţe pe care le turtim uşor şi le aşezăm pe tava învelită cu hârtie de copt. Coacem până se rumenesc (12–15 minute).
  • MICUL DEJUN
Pâine integrală cu Becel, gem de căpşuni şi cacao cu lapte vegetal 

Ingrediente pentru 1 porţie
80 g pâine integrală
10 g Becel
20 g gem de căpşuni
200 ml cacao cu lapte vegetal
  • PRÂNZ
Chiftele din sfeclă roşie cu soia mărunţită & piure de cartof dulce 

Ingrediente pentru 4 porţii de chiftele
150 g granule din soia
500 g sfeclă roşie
250 g făină
3 linguri sos de soia
250 ml apă
2 căţei de usturoi
3 linguri de seminţe chia
ulei vegetal

Ingrediente pentru 2 porţii piure de cartof dulce:
1 cartof dulce mare
20 g Becel 
200 ml lapte vegetal
sare şi piper după gust

Preparare: Vom avea nevoie de granule de soia pregătite după instrucţiuni. Lăsăm granulele să se scurgă şi punem în castron, adăugăm o sfeclă roşie crudă, pe care o curăţăm şi o radem. Adăugăm apa, seminţele chia, sosul  de soia, usturoiul şi la final, făina. Din amestec facem chiftele. Ungem tava învelită cu hârtie de copt cu ulei. Coacem la temperatura de 180 °C, până când chiftelele fac o crustă de culoare maroniu deschis. 
Cartoful dulce îl curăţăm, îl tăiem şi fierbem în apă până se înmoaie. După fierbere vărsăm apa, adăugăm Becel şi laptele vegetal. Amestecăm cu mixerul vertical până iese un piure fin.
  • MICUL DEJUN
Pâine de secară cu pastă de busuioc 

Ingrediente pentru 6 porţii
150 g Becel
60 g busuioc
80 g roşii uscate
o jumătate de linguriţă de boia de ardei 
sare şi piper după gust
pâine de secară (1 porţie = 80 g)

Preparare: Tăiem roşiile şi busuiocul cât mai mărunt şi amestecăm cu Becel şi celelalte ingrediente. Condimentăm după gust.
  • CINĂ
Conopidă călită cu mazăre şi morcov 

Ingrediente pentru 2 porţii:
½ conopidă
2 morcovi mai mici
100 g mazăre
2 linguri de ulei
20 g Becel
200 ml lapte de cocos
1 linguriţă de seminţe de muştar negru
curry şi sare după gust
coriandru şi ardei chili după gust

Preparare: Desfacem conopida în bucheţele, tăiem morcovii în felii rotunde şi prăjim în ulei. Adăugăm puţină apă, sare, curry şi călim până se înmoaie. Adăugăm laptele de cocos şi mazărea proaspătă sau dezgheţată. Pentru a subţia compoziţia adăugăm Becel şi amestecăm cu seminţe de muştar negru. Adăugă coriandru şi ardei chili după gust.
  • Piure de mei cu lapte vegetal, caise şi nuci 

Ingrediente pentru 1 porţie
75 g mei
200 ml lapte vegetal
10 g Becel
100 g compot de caise
20 g nuci
Preparare: Pentru pregătirea piureului putem folosi ori mei sau piureul instant de mei. Dacă folosim mei, este necesar ca înainte de fierbere să- l clătim cu apă rece şi după aceea să-l opărim cu apă fierbinte. Apoi turnăm lapte vegetal fierbinte şi fierbem la foc moderat până se înmoaie. În piureul gata preparat, adăugăm Becel şi asezonăm cu compot de caise şi nuci tăiate.
  • MICUL DEJUN
Pâine integrală cu pastă de morcovi şi ţelină 

Ingrediente pentru 1 porţie:
80 g pâine integrală
½ ţelină
1 morcov mai mic
sare, zeamă de lămâie şi pătrunjel verde după gust
10 g Becel 

Preparare: Radem mărunt ţelina şi morcovul, punem un pic de sare, adăugăm zeamă de lămâie şi amestecăm cu Becel. Decorăm cu pătrunjel verde şi servim cu pâine integrală.
MICUL DEJUN Müsli la cuptor cu banane şi nuci Ingrediente pentru 8 porţii: 150 g fulgi de ovăz 50 g Becel 10 g zahăr din trestie de zahăr 30 g sirop din cicoare 50 g migdale 50 g stafide 25 g alune 50 g fructe proaspete (de exemplu: afine, zmeură etc) iaurt de migdale (1 porţie = 200 g) Preparare: Adăugăm migdalele, alunele şi bananele în blender. Încălzim încet Becel cu zahărul şi siropul în tigaie, adăugăm fulgii şi celelalte ingrediente şi prăjim un pic la temperătură scăzută. Învelim tava cu hârtie de copt, introducem amestecul în cuptor şi coacem în jur de zece minute la temperatura maximă de 150 °C. După puţin timp amestecăm conţinutul şi îl introducem din nou în cuptor până se rumeneşte. Servim preparatul cu iaurt de migdale.
1/1