Meniuri sănătoase de Post de la medicul nutriţionist Ionela Dumitrescu Soare

Medicul nutriţionist Ionela Dumitrescu Soare de la Clinica Smart Nutrition, ne-a dezvăluit 3 exemple de meniuri alcătuite pentru pacienţii ei pe care vi le prezintăm în acest articol.
  • Publicat:
Meniuri sănătoase de Post de la medicul nutriţionist Ionela Dumitrescu Soare
Foto: 123rf.com

Medicul nutriţionist Ionela Dumitrescu Soare de la Clinica Smart Nutrition, ne-a dezvăluit 3 exemple de meniuri alcătuite pentru pacienţii ei pe care vi le prezintăm în acest articol.

“Perioada Postului înseamnă pentru mulţi dintre pacienţii noştrii care vor şi să slăbească, o perioadă de alimentaţie dezechilibrată, bogată în grăsimi saturate şi carbohidraţi, şi săracă în nutrienţi esenţiali pentru organism. De aceea petrecem în clinică timp pentru construirea unor meniuri de post, bazate pe preferinţele pacienţilor, care să le asigure energia necesară şi să nu le dăuneze sănătăţii.” ne-a declarat medicul Ionela Dumitrescu Soare.

MENIU DE POST PENTRU O FEMEIE, max 1300 kcal

Mic Dejun: Tartina cu avocado, salata de portocale cu migdale 

Ingrediente: 50g paine secara, 75 g avocado zdobit cu fulculita sau taiat felii, care poate sa fie condimentat, dupa gust cu piper, chilli, sau un pic de sare, 200g miez portocala, 20g migdale.

Pranz: Falafel cu salata tabbouleh 

Ingrediente: 300g falafel, 100g salata Tabbouleh. Atentie la cantitatea de ulei! Recomand sa alegeti o reteta de falafel cu 100kcal/100g si o salata tabbouleh cu maxim 5 ml ulei, adica o lingurita, per portie.

Cina: Salata de vinete cu paine de secara si salata de ardei copti 

Ingrediente: 150g salata de vinete, 200g salata ardei copti, 50g paine secara. Atentie la cantitatea de ulei! Noi am luat in calcul cate o lingurita, adica 5 ml, pentru portiile de salata de vinete si cea de salata de ardei copti.

Informatii nutritionale: Aprox 1.300 kcal, 460 kcal micul dejun, 470 kcal pranzul, 300 kcal cina. 14% proteine, 40% grasimi, din care 6% saturate, 46% carbohidrati.

MENIU DE POST PENTRU O FEMEIE, 1500 kcal

Mic Dejun: Salata de fructe cu nuci si goji

Ingrediente: Capsuni 75g, banane 75g, mango 75g, migdale 25g, nuci caju 25g, goji 25g

Pranz: Supa crema de legume, Paste cu sos de rosii

Ingrediente pentru supa: morcovi 50g, teline 50g, pastarnac 50g, cartofi 50g, ceapa 50g, ardei gras 50g, rosii 50g
Ingrediente pentru paste: 200g paste integrale gatite, 10 ml ulei de masline, 25g suc de rosii facut in casa, busuioc.

Cina: Salata de rosii cu tofu si crutoane din paine de secara

Ingrediente: rosii 300g, tofu 150g, ulei de masline 10 ml, paine de secara 50g

Informatii nutritionale: Aprox. 1.500 kcal, 520 kcal micul dejun, 530 kcl pranzul, 500 kcal cina. 15% proteine, 36% grasimi, din care 4% grasimi saturate, 49% carbohidrati.

MENIU PENTRU UN BARBAT, 2.000 kcal

Mic Dejun: Fulgi de ovaz cu lapte vegetal, merisoare si goji

Ingrediente: fulgi de ovaz 100g, lapte de migdale 200ml, goji 25g, merisoare 25g

Pranz: Hummus cu lipie si seminte de pin, salata Tabbouleh

Ingrediente: Hummus 200g, lipie 100g, muguri pin 25g, salata Tabbouleh 150g

Cina: Tofu la gratar cu salata de rosii si paine de secara

Ingrediente: rosii 300g, tofu 150g, ulei de masline 10 ml, paine de secara 50g

Informatii nutritionale: Aprox. 2.000 kcal, 500 kcal micul dejun, 1.000 kcal pranzul, 500 kcal. Micul dejun. 15% proteine, 39% grasimi, din care 4% grasimi saturate, 46% carbohidrati.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”