Lămâia: beneficii uluitoare pentru frumuseţe şi sănătate!

Atunci când mănânci o felie de lămâie sau bei o limonadă proaspătă, obţii mai mult decât o limbă încreţită şi un gust de acru în gură. Lămâia este o sursă foarte bogată în compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.
  • Publicat:
Lămâia: beneficii uluitoare pentru frumuseţe şi sănătate!

Atunci când mănânci o felie de lămâie sau bei o limonadă proaspătă, obţii mai mult decât o limbă încreţită şi un gust de acru în gură.

Lămâia este o sursă foarte bogată în compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.

Puterea unei lămâi

Atunci când eşti răcită, nu subestima rolul vitaminei C – sau sfatul verificat şi încercat de a consuma băuturi cu lămâie. Vitamia C din lămâie reduce nivelul de histamină din organism, substanţă care contribuie la apariţia congestiei nazale şi oculare.

Totodată, vitamina C este un antioxidant puternic care, de asemenea, determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi şi ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Organismul foloseşte vitamina C pentru a îmbunătăţi activitatea celulelor sistemului imunitar şi pentru fabricarea colagenului, substanţa care ajută la dezvoltarea ţesuturilor pentru vindecarea rănilor.

Iată câteva motive care să te îndemne să consumi lămâie:

  • Scade riscul de apariţie a calculilor renali. Lămâile conţin o mare cantitate de acid citric, substanţă chimică care reduce excreţia de calciu şi ajută la prevenirea formării dureroaselor pietre la rinichi. Doi litri de limonadă zilnic, preparată cu suc proaspăt de lămâie – cât mai puţin zahăr posibil – sunt la fel de eficienţi precum medicamentele tip citrat.
  • Întăreşte venele! Sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanţe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întăreşte pereţii venelor şi ai capilarelor şi reduce durerea – uneori chiar şi apariţia venelor varicoase.
  • Protejează împotriva cancerului de sân. Limonena este o altă substanţă chimică localizată în coaja de lămâie şi în membrane de culoare albă de sub ea. Experimentele au arătat că această substanţă are o semnificativă acţiune antitumorală. Cercetătorii studiază în present limonena pentru potenţialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special celui mamar.
  • Este considerat a fi singurul fruct cu pH alcalin care participă în mod eficient la reechilibrarea pH-ului sangvin.
  • Vindecă acneea! Vitamina C din lămâie ajută pielea să fie strălucitoare şi omoară bacteriile care cauzează acneea.
  • Scade febra! Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei.
  • Pe lângă cantitatea mare de Vitamina C, lămâia conţine şi alte vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, Vitamina E, Fier, Cupru, Potasiu, Magneziu sau Vitamina K.
  • Previne îmbătrânirea! Datorită acestor minerale şi vitamine pe care le conţine, lămâia participă la menţinerea sănătoasă a ţesuturilor din organism, împiedicând procesul de îmbătrânire şi sporind longevitatea.
  • Datorită fibrelor natural şi substanţelor purificatoare pe care le conţine, lămâia purifică intestinele şi intensifică mişcările de evacuare ale conţinutului intestinal, prevenind şi tratând, astfel, constipaţia.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”