Carnea de curcan vs. carne de pui

Se apropie luna decembrie, iar consumul de carne creşte foarte mult în această perioadă. Facem alegeri corecte? Ce mai putem în farfurie? Am stat de vorbă cu prof. dr. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare despre carnea de curcan, o recomandare prezentă în meniurile de sărbători, dar şi în regimurile de slăbit.
  • Publicat:
Carnea de curcan vs. carne de pui

Se apropie luna decembrie, iar consumul de carne creşte foarte mult în această perioadă. Facem alegeri corecte? Ce mai putem în farfurie?

Am stat de vorbă cu prof. dr. Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare despre carnea de curcan, o recomandare prezentă în meniurile de sărbători, dar şi în regimurile de slăbit.

CSÎD: Este mai sănătoasă carnea de curcan decât cea de pui?

Prof. dr. Mencinicopschi: Despre carnea de curcan se spun multe, însă contează cum a fost crescut acel curcan, ca orice animal sau plantă de altfel.

Carnea de curcan conţine acizi linoleici conjugaţi naturali care au un efect de redistribuire a grăsimii şi proprietăţi anti-cancerige. Însă repet, calitatea cărnii depinde de hrana pe care a avut-o acel curcan, pui, porc, peşte. Şi carnea de pui este foarte bună dacă condiţiile de creştere şi de hrană sunt cât mai naturale.

CSÎD: Este recomandată în curele de slăbire?

Prof. dr. Mencinicopschi: Da, este o carne valoroasă, însă depinde de modul în care este preparată dacă ne ajută sau nu să eliminăm kilogramele în plus: dacă este fiartă, preparată fără ulei ori la cuptor, dacă se consumă cu legume, etc. Atenţie, pieptul de curcan este mai slab decât pulpa!

CSÎD: Cum alegem cea mai bună carne?

Prof. dr. Mencinicopschi: Trebuie să ştim sursa cărnii, să nu fie crescut în sistem intensiv, să citim cu atenţie eticheta. De asemenea, trebuie să fim atenţi şi la mezelurile pe bază de carne de curcan: câte E-uri conţin, câtă grăsime de porc, etc.

Citeşte şi: Vreti o friptura sanatoasa? Alegeti curcanul!

Taurina, bună pentru cei care au colesterol crescut

Aveţi probleme cu colesterolul? Protejaţi-vă inima cu carne „neagră”

 


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”