Ziua 3: dieta Oshawa – Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

Cum m-am descurcat în cea de-a treia zi a regimului Oshawa.
  • Publicat:
Ziua 3: dieta Oshawa - Operaţiunea DETOXIFIERE CSID

După o noapte un pic cam agitată cauzată de vise în care pluteau prăjituri, pandişpanuri, fructe sau nuci crocante, m-am trezit la realitatea mea cu cereale detoxifiante şi cu multiple beneficii.

În timp ce fierbea orezul combinat (thai, basmati, brun, negru) cumpărat cu o zi înainte de la supermarket am realizat că am mai multă energie şi că poftele nu mai sunt atât de intense. Şi cât fierbea el, aşa, m-am apucat să citesc despre fiecare tip de orez în parte. Aşa am aflat că orezul basmati este cel mai bun orez cu bobul lung, iar „basmati” înseamnă „parfumat”; orezul brun este decorticat doar de coaja tare, exterioară şi conţine mai multă vitamina B şi mai multă fibră decât orezul alb.

Ştiam că orezul thai are un parfum aparte, mult mai puternic decât celelalte tipuri de orez. În plus are o consistenţă tare şi este uşor lipicios.
Pentru a simţi că meniul meu este diversificat, am fiert şi puţin grâu, şi un pic de orez negru. Le-am aşezat frumos în farfurie  şi m-am apucat, din nou, să mestec pe îndelete. Deşi regimul Oshawa permite doar sare, pentru a le schimba un pic aroma, am adăugat un praf de mix de condiment picante (ardei iute uscat şi măcinat, şi piper). Da, am simţit nevoia de o urmă uşoară de aromă picantă. Şi, daaa, papilele mele gustative au fost fericite. Şi au cerut, ulterior, muuultă apă.

Am plecat spre birou cu deja prietenele mele, rondelele de orez, pe care le-am savurat pe post de prânz şi gustări, în acelaşi timp. Am căutat intens pe net diverse reţete ce se pot ţine în timpul regimului Oshawa. Aşa mi-am amintit de turtiţele de grâu. Doar apă, făină integrală şi sare. Pentru că nu este vară şi nu le pot usca la soare (cum am făcut vara trecută când am mai ţinut Oshawa), mi-am propus să le fac subţiri şi să le “prăjesc” fără ulei pe plita de aragaz. Asta voi face mâine dimineaţă, în cea de-a patra zi a regimului.

Nici în această zi nu am simţit senzaţia de foame. Iar seara, probabil de la atâtea rondele de orez şi atâta apă, nu mi-a mai fost nici foame, nici poftă de nimic. Poate doar un pic de dulce. Dar am mai luat o gură de apă şi m-am dus cât mai repede la culcare.

Sursă foto: arhiva personală

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: