4 ceaiuri pentru detoxifiere recomandate de Lili Sandu

Ceaiurile pot fi un ajutor de nădejde atunci când ne decidem să ţinem o cură de detoxifiere a organismului. Pe lângă multe alte beneficii, acestea ne pot scăpa şi de câteva kilograme în plus. Eu nu le folosesc în scopul scăderii în greutate şi nici nu sunt de acord cu acele aşa zise „amestecuri de ceaiuri pentru slăbit”, care nu fac altceva decât să producă un efect laxativ şi să deshidrateze foarte tare organismul.
  • Publicat:
4 ceaiuri pentru detoxifiere recomandate de Lili Sandu

Ceaiurile pot fi un ajutor de nădejde atunci când ne decidem să ţinem o cură de detoxifiere a organismului. Pe lângă multe alte beneficii, acestea ne pot scăpa şi de câteva kilograme în plus. Eu nu le folosesc în scopul scăderii în greutate şi nici nu sunt de acord cu acele aşa-zise „amestecuri de ceaiuri pentru slăbit”, care nu fac altceva decât să producă un efect laxativ şi să deshidrateze foarte tare organismul.

Ceaiurile pe care vi le recomand mai jos pot, pe lângă detoxifierea organismului (a colonului şi a ficatului), să vă ajute să pierdeţi în greutate în mod natural, atunci când sunt folosite împreună cu o dietă săracă în zahăr şi grăsimi saturate, pentru că au funcţia de a accelera metabolismul.

Recomand folosirea frunzelor şi nu a ceaiului la plic, care are mai puţin compuşi antioxidanţi. Pentru preparare, se lasă la infuzat în funcţie de instrucţiunile specifice fiecărui tip de ceai.

Ceaiul verde

Ceaiul verde conţine componente bio-active şi este plin de antioxidanţi (polifenoli) şi nutrienţi care au efecte benefice pentru organism: îmbunătăţeşte funcţia creierului, poate scădea riscul de îmbolnăvire cu anumite tipuri de cancer, poate mări rata metabolică şi accelera arderea grăsimilor. La fel ca şi celelalte tipuri  de ceai pe care vi le recomand, ceaiul verde detoxifică organismul, fiind foarte benefic pentru ficat datorită antoxidanţilor numiţi catechine, cunoscuţi ca un adjuvant în îmbunătăţirea funcţiei hepatice.

Ceaiul Oolong

Şi ceaiul Oolong este bogat în antioxidanţi. De asemenea, conţine vitamine şi minerale precum calciu, magneziu, cupru, potasiu, precum şi vitaminele A, B, C, E şi K. Cel mai important beneficiu al acestui tip de ceai este acela că vă ajută în regimul de slăbit, deoarece conţine enzime care intensifică arderea grăsimilor. Totodată, ajută la menţinerea unei pieli sănătoase şi poate fi folosit împotriva căderii părului, dacă vă clătiţi părul cu o infuzie făcută din frunzele de Oolong. Nu în ultimul rând, dacă este consumat regulat, acest ceai poate încetini procesul de îmbătrânire.

Ceaiul Pu-Erh

Un alt tip de ceai cu minunate beneficii pentru sănătate este ceaiul Pu-Erh, care provine tot din China. Datorită conţinutului ridicat de polifenoli, cunoscuţi pentru proprietăţile lor antioxidante, acest ceai poate ajuta la reducerea colesterolului rău şi a nivelului de zahăr din organism scăzând astfel riscul îmbolnăvirii de diabet, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi are importante efecte anti-inflamatorii. Ceaiul Pu-Erh echilibrează sistemul hormonal, previne stresul şi împreună cu un regim alimentar sănătos şi exerciţiu fizic, ajută la scăderea în greutate.

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este bogat în vitamina C şi aminoacizi, şi în elemente precum calciu, zinc, fosfor şi multe altele. Consumul acestui tip de ceai ajută organismul la absorbţia nutrienţilor, îmbunătăţeşte digestia şi circulaţia sângelui, reduce durerile stomacale, prezintă beneficii pentru tratarea colonului iritabil şi nu în ultimul rând, poate ajuta în lupta cu greutatea. Mai ales în perioada rece, poate fi băut pe durata întregii zile.

Pentru alte modalităţi de a întrebuinţa ghimbirul şi alte superalimente, precum şi pentru sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos, vă aştept pe www.lilisandu.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: