Yersinioza

Infectie cu bateria Yersinia ( pondere scazuta la om,  prezenta la bovine,porcine, pasari, caprioare multe dintre animale devenind doar purtatori ale bacterie) ,  prezinta 3 grupe.

Yersinia enterocolitica,  prezenta in apa, sol, in plante si în cantitate mică în fecale (purtători sănătoşi), conduce la inflamaţie a mucoasei intestinului (enterocolite) in complicatii da uneori  septicemie, poliatrita.

Yersinia pestis (bacilul lui Yersin) este agentul pestei (ciumei).

Yersinia pseudotuberculosis ( bacilul lui Malassez si Vignal)  conduce la septicemie la om şi infectie a ganglionilor ( simtomele infectiei ganglionilor mezenterici uneori sunt atribuite a apendicitei – pseodoapedicita).

Infectia cu bateria Yersinia Bacilii se depisteaza prin coprocultură (examen bacteriologic al fecalelor) sau prin cultură realizată dintr-un prelevat ganglionar.  Deobicei yersiniozele nu necesita  tratament insa infectiile severe sunt inlaturare prin administrarea de antibiotice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Arta de a fi singur. Și fericit