Yersinioza

Infectie cu bateria Yersinia ( pondere scazuta la om,  prezenta la bovine,porcine, pasari, caprioare multe dintre animale devenind doar purtatori ale bacterie) ,  prezinta 3 grupe.

Yersinia enterocolitica,  prezenta in apa, sol, in plante si în cantitate mică în fecale (purtători sănătoşi), conduce la inflamaţie a mucoasei intestinului (enterocolite) in complicatii da uneori  septicemie, poliatrita.

Yersinia pestis (bacilul lui Yersin) este agentul pestei (ciumei).

Yersinia pseudotuberculosis ( bacilul lui Malassez si Vignal)  conduce la septicemie la om şi infectie a ganglionilor ( simtomele infectiei ganglionilor mezenterici uneori sunt atribuite a apendicitei – pseodoapedicita).

Infectia cu bateria Yersinia Bacilii se depisteaza prin coprocultură (examen bacteriologic al fecalelor) sau prin cultură realizată dintr-un prelevat ganglionar.  Deobicei yersiniozele nu necesita  tratament insa infectiile severe sunt inlaturare prin administrarea de antibiotice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.