Xantomatozele normolipidemice

Caracterizate prin raspindirea de xantoame, nivelului lipidelor circulante din sânge ne suferind modificari. Sub acesta denumire sunt asimilate mai multe afecţiuni caracterizate prin leziuni diferite.

Xantomul papulonodular diseminat  – se traduce prin raspindirea de mici basici roşii-brune.

Xantomul plan – se caracterizează prin crearea de pete plane, galbene sau galbene-portocalii Xantom plan al pleoapelor (xantelasma) se caracterizeza prin prezenţa de depuneri gălbui în unghiul intern al ochiului şi sub pleoape.Tratamentul constă în îngrijirea xantoamelor si în tratarea hiperlipidemiei, eventual asociată cu xantomatoza (regim alimentar, luare de medicamente hipolipemiante).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.