Xantomatozele normolipidemice

Caracterizate prin raspindirea de xantoame, nivelului lipidelor circulante din sânge ne suferind modificari. Sub acesta denumire sunt asimilate mai multe afecţiuni caracterizate prin leziuni diferite.

Xantomul papulonodular diseminat  – se traduce prin raspindirea de mici basici roşii-brune.

Xantomul plan – se caracterizează prin crearea de pete plane, galbene sau galbene-portocalii Xantom plan al pleoapelor (xantelasma) se caracterizeza prin prezenţa de depuneri gălbui în unghiul intern al ochiului şi sub pleoape.Tratamentul constă în îngrijirea xantoamelor si în tratarea hiperlipidemiei, eventual asociată cu xantomatoza (regim alimentar, luare de medicamente hipolipemiante).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Terapia prin artă – beneficii pentru trup și suflet (P)