Wolff-Parkinson-White (sindrom al lui)

[sindromul Wolff-Parkinson-White]

Anomalie congenitală a activitatii electrice cardiace.

Sindromul lui Wolff-Parkinson-White este o dereglare a conducţiei legată de prezenţa unei căi anormale de conducţie (fasciculul lui Kent – scurtcircuitând astfel calea nor­mală) care face să comunice direct auriculele cu ventriculele.

Diagnosticul se pune pe baza electrocardiografiei. Crize­le de tahicardie cu frecventa redusa si gravitate redusa sunt tratate cu medicamente antiaritmice. In caz de crize frecvente sau grave (sincope), tratamentul consta in reperarea şi distrugerea fasciculului lui Kent cu ajutorul unui curent electric. Sindromul Wolff -Parkinson- White fara simptome nu necesita tratament.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.