Wolff-Parkinson-White (sindrom al lui)

[sindromul Wolff-Parkinson-White]

Anomalie congenitală a activitatii electrice cardiace.

Sindromul lui Wolff-Parkinson-White este o dereglare a conducţiei legată de prezenţa unei căi anormale de conducţie (fasciculul lui Kent – scurtcircuitând astfel calea nor­mală) care face să comunice direct auriculele cu ventriculele.

Diagnosticul se pune pe baza electrocardiografiei. Crize­le de tahicardie cu frecventa redusa si gravitate redusa sunt tratate cu medicamente antiaritmice. In caz de crize frecvente sau grave (sincope), tratamentul consta in reperarea şi distrugerea fasciculului lui Kent cu ajutorul unui curent electric. Sindromul Wolff -Parkinson- White fara simptome nu necesita tratament.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos