Wilms ( tumoarea lui)

[tumoarea Wilms]

Cancer al rinichiului ce se dezvolta la copii (in intervalul 1-5 ani), rar la adulti – tumoră malignă -nefroblastom. Simtomele ce caracterizeaza aceasta afectiune sunt: abdomen marit, dureri abdominale, febra stare de voma si voma, singe in urina ( la 20% dintre bolnavi), tensine ridicata in unele cazuri. Diagnosticarea se face prin ecografie, tomografie, urografie .

Tratamentul consta in ablaţia chirurgicală,  chimioterapie şi radioterapie în caz de metastaze sau când tumora are intindere mare.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă. citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
5 semne de traumă – Pastila de PSIHOLOGIE