Wilms ( tumoarea lui)

[tumoarea Wilms]

Cancer al rinichiului ce se dezvolta la copii (in intervalul 1-5 ani), rar la adulti – tumoră malignă -nefroblastom. Simtomele ce caracterizeaza aceasta afectiune sunt: abdomen marit, dureri abdominale, febra stare de voma si voma, singe in urina ( la 20% dintre bolnavi), tensine ridicata in unele cazuri. Diagnosticarea se face prin ecografie, tomografie, urografie .

Tratamentul consta in ablaţia chirurgicală,  chimioterapie şi radioterapie în caz de metastaze sau când tumora are intindere mare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.