Willebrand (boala lui)

[boala Willebrand]

Boala von Willebrand afectiune ereditara, ea apare de la un deficit calitativ sau cantitativ a factorului von Willebrand, o proteina ce este necesar pentru adeziunea trombocitelor.

Simtomele ce caracterizeaza aceasta afectiune sunt sangerari ale mucoaseflor ( sangerari ale nasului, fluxuri menstruale anormal de mari, evacuare de sange prin anus) sau sangerari  după o intervenţie chirur­gicală, un traumatism.

Diagnosticarea se face in urma unui examenului clinic şi a cunoaşterii antecedentelor ereditare iar tratamentul constă în prevenirea şi/sau stăvilirea hemoragiilor.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.