Willebrand (boala lui)

[boala Willebrand]

Boala von Willebrand afectiune ereditara, ea apare de la un deficit calitativ sau cantitativ a factorului von Willebrand, o proteina ce este necesar pentru adeziunea trombocitelor.

Simtomele ce caracterizeaza aceasta afectiune sunt sangerari ale mucoaseflor ( sangerari ale nasului, fluxuri menstruale anormal de mari, evacuare de sange prin anus) sau sangerari  după o intervenţie chirur­gicală, un traumatism.

Diagnosticarea se face in urma unui examenului clinic şi a cunoaşterii antecedentelor ereditare iar tratamentul constă în prevenirea şi/sau stăvilirea hemoragiilor.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă. citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
5 semne de traumă – Pastila de PSIHOLOGIE