Waldenstrom ( boala lui)

[boala Waldenstrom]

Macroglobulinemia Waldenstrom cunoscut si sub numele de limfom limfoplasmocitar se prezinta ca o afectiune corelata cu o crestere a imunoglobulinei M ce conduce la cresterea viscozitatii sangelui si a volumului plasmatic.

Simtomele sunt diverse si enumeram : zgomot in urechi, dureri de cap, dereglari ale vazului , avectiuni ale cardiace ( urmare a cresterii volumului plasmatic), hemoragii ( deregralea mecanismului de coagulare ), insuficienta renala sau paralizie a membrelor ( afectare a nervilor periferici ). 

Diagnosticarea se face prin punerea in evidenta a nivelului de imunoglobuluina M ( mai mare de 5g/l). Tratamentul consta in diminuarea producerii de imunoglobuluina M prin polichimioterapie .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.