Waldenstrom ( boala lui)

[boala Waldenstrom]

Macroglobulinemia Waldenstrom cunoscut si sub numele de limfom limfoplasmocitar se prezinta ca o afectiune corelata cu o crestere a imunoglobulinei M ce conduce la cresterea viscozitatii sangelui si a volumului plasmatic.

Simtomele sunt diverse si enumeram : zgomot in urechi, dureri de cap, dereglari ale vazului , avectiuni ale cardiace ( urmare a cresterii volumului plasmatic), hemoragii ( deregralea mecanismului de coagulare ), insuficienta renala sau paralizie a membrelor ( afectare a nervilor periferici ). 

Diagnosticarea se face prin punerea in evidenta a nivelului de imunoglobuluina M ( mai mare de 5g/l). Tratamentul consta in diminuarea producerii de imunoglobuluina M prin polichimioterapie .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici