Vitamina B6

Vitamină hidrosolubilă care intervine îndeosebi în metabolismul acizilor aminaţi, glicogenului, steroizilor, hemoglobinei, enzimelor şi în sinteza unor neurotransmiţători (substanţe chimice care permit transmisia influxului nervos), precum şi în reacţiile imunitare. Grupează trei substanţe în­rudite: piridoxina, piridoxamina şi piridoxalul.

Vitamina B6 este prezentă in drojdia de bere, ficat şi rinichii mai ales, peştele, cerealele, legumele proaspete şi uscate, fructele (oleaginoase, în special) şi laptele. Flora tubului digestiv sintetizează o anumită cantitate de vitamină B6. Această vitamină se alterează Ia lumină.

Carenţe rare se pot observa în caz de aport alimentar insuficient, de malabsorbţie digestivă, in cazul afectiunilor genetice, in cazul unor tratamente. Se manifesta prin: pierdere în greutate, afectiuni cutanate, tulburări neurologice, printr-o glosită (inflamaţie a limbii), anemie, printr-o iritabilitate, chiar printr-o depresiune.

Tratament se face prin administrarea de vitamina B6. Riscul de hipervitaminoză este mic, contraindicată în caz de tratament cu levodopa, un antiparkinsonian.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.