Virusul respirator sincitial

Virus din fami­lia paramixoviridae, responsabil de infecţii respiratorii.

Acesta este prezent sub formă epidemică iarna şi primăvara  în colectivităţile de copii mici, din toate zonele geografice si poate infecta atat sugarul cat si adultul.

Adulţii nu prezintă de cele mai multe ori nici un simptom, în afara unei eventuale traheo- bronşite.

La sugar infectia se pezinta sub forma unei pneumopatii, unei bronşiolite, unei rinofaringite, unei laringite, unei traheobronşite şi/sau a unei otite, însoţită de febră.  Complicatii apar in cazul insuficienţei respiratorie, care conduc la  supra infecţiile bacteriene respiratorii.

Masuri ce se iau in cazul declansarii infectiei consta in izolarea bolnavului, cu scopul de a evita raspindirea virusului la cei din jur. Nu există un tratament antiviral specific, chiar dacă ribavirina poate fi administrată în formele cele mai grave ale infecţiei virale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.