Virilism

Prezenta caracteristicilor secundare masculine la o persona de sex feminin, urmare a

procesului de virilizare (prezenţa unei pilozităţi de tip masculin, voce gravă, acnee seboreică, dezvoltare musculară, absenţa dezvoltării mamare, fluxuri menstruale neregulate sau absente, comportament agresiv). El este cauzat de un exces de secreţie a hormonilor masculini (androgeni)de origine ovariană şi suprarenaliană, provocat de cele mai multe ori de o tumoră benignă sau malignă a ovarului, de o aberaţie cromozomială, de o boală congenitală a glandelor suprarenale sau de o tumoră situată pe una dintre aceste glande.

Tratamentul consta in tratarea cauzei (ablaţia tumorii, luarea de corticosteroizi sau de antiandrogeni).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?