Vasovasostomie

Operaţie chirurgicală (microchirurgie) de importanţă medie efectuată sub anestezie generală, care constă refacerea conexiuni celor două canale deferente care asigură trecerea spermei din testicule până în canalele ejaculatoare.

Această intervenţie face parte din tratamentul sterilităţii masculine atunci când aceasta este cauzată de o îngustare sau de o obturare a a canalelor deferente.

O astfel de sterilitate poate avea origini foarte diverse: tuberculoză genitală, infecţie a epididimului sau a canalelor deferente, traumatism al canalelor deferente survenit în cursul unei intervenţii chirurgicale.  O vasovasostomie poate urma unei vazectomie (secţio­narea chirurgicală a canalelor deferente).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.