Vasovasostomie

Operaţie chirurgicală (microchirurgie) de importanţă medie efectuată sub anestezie generală, care constă refacerea conexiuni celor două canale deferente care asigură trecerea spermei din testicule până în canalele ejaculatoare.

Această intervenţie face parte din tratamentul sterilităţii masculine atunci când aceasta este cauzată de o îngustare sau de o obturare a a canalelor deferente.

O astfel de sterilitate poate avea origini foarte diverse: tuberculoză genitală, infecţie a epididimului sau a canalelor deferente, traumatism al canalelor deferente survenit în cursul unei intervenţii chirurgicale.  O vasovasostomie poate urma unei vazectomie (secţio­narea chirurgicală a canalelor deferente).

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate