Vanadiu

Vanadiul este un mineral numit după zeiţa frumuseţii, Vanadis, datorită culorilor sale spectaculoase. Vanadiul este folosit în tratarea prediabetului şi diabetului, a glicemiei scăzute, nivelului înalt de colesterol, împotriva bolilor de inimă, tuberculoză, sifilis, anemie, retenţi de apă şi prevenţia cancerului.

În urma unor studii s-a demonstrat că vanadiul acţionează ca insulina sau ajută la creşterea efectelor aduse de insulină. Nu este recomandat consumul în cantităţi mari în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează şi în cazul persoanelor care suferă de probleme cu rinichii, deoarece dozele mari pot afecta calitatea acestora.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere