Valvuloplastie

Reparaţie anatomică şi restauraţie funcţională a unei valvule cardiace anormale.

Valvulopastia medicala prin cateterism cardiac este indicată în caz de stenoză valvulară şi priveşte îndeosebi valvula mitrală, uneori valvula pulmonară.O sondă fină şi lungă este introdusă într-un vas superficial, sub anestezie locală, prin piele, apoi este împinsă până în inimă sub control video. Un balonaş situat la extremitatea sondei este plasat în orificiul valvulei şi umflat la presiune timp de câteva secunde.

Valvuloplastia chirurgicală este o operaţie chirurgicală care se desfăşoară sub anestezie generală şi sub circulaţie extracorporală. O astfel de reconstituire valvulară este indi­cată în tratamentul insuficienţei unei valvule (scăpare de sânge în contracurent), îndeosebi a valvulei mitrale. Actul chirurgical depinde de fiecare caz: poate fi vorba de ablaţia unui fragment de ţesut valvular excedentar, de o scurtare a cordajelor, de punerea unui inel care remodelează orificiul etc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: