Val palatin (palat moale, palat musculomembranos)

[palat moale, palat musculomembranos]

Parte posterioară a palatului, care separă cavitatea bucală de nazofaringe

Marginea posterioară a vălului palatin prezintă în mijloc lueta (omuşorul) şi de fiecare parte a acestuia două pliuri (stâlpii palatini) de care sunt lipite amigdalele sau tonsilele palatine.

Afectiuni – acestea poat fi tumorale (tumoră benignă sau malignă), malformativă (fantă a vălului palatului, ori fentă velară) ori neurologică (paralizie). Vălul palatului este deosebit de lung la persoanele care sforăie, ceea ce conduce la propunerea ablaţiei sale parţiale (faringoplastie) în tratamentul sforăitului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: