Vaginism

Afecţiune caracterizată printr-o contractură spasmodică involuntară a muşchilor vaginali şi perivaginali în momentul penetrării penisului în vagin, ceea ce face ca penetrarea să fie imposibilă sau, cel puţin, dureroasă.

Vaginismul se numeşte primar dacă se produce încă de la primul raport sexual, secundar atunci când survine după un interval de relaţii sexuale.

Cauzele sunt ce pot conduce la vaginism : inflamaţie, infecţie, poziţie gresita a organelor genitale, prezenţa unui himen rezistent, psihologice. Vaginismul şi frigidi­tatea nu se asociază, femeia putând ajunge la orgasm prin masturbare.

Tratamentul este al cauzei : intervenţie chirurgicală sau un tratament anti­biotic în caz de anomalie fizică sau de infecţie, ajutor psihologic specializat.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: