Vaccinari curente

Vaccinările ce privesc bolile grave, frecvente şi evitabile.

La copil, anumite vaccinări sunt obligatorii, altele sunt facultative, dar recomandate în mare măsură. Fiecare ţară propune un calendar al vaccinărilor, în funcţie de condiţiile epidemiologice care îi sunt proprii .La adult, se disting vaccinări ce privesc afecţiunile prezente în toate părţile lumii (tetanos, rubeolă pentru femeile neimunizate prin boală, gripă pentru persoanele în vârstă sau fragile); altele sunt obligatorii la un anumit timp după prima vaccinare.

Contraindicaţiile absolute la administrarea unui vaccin sunt afecţiunile maligne (cancer, boală de sânge), afecţiunile viscerale cronice, deficitele imunitare, afecţiunile neuro­logice şi proteinuriil. Revaccinarea împotriva tusei convulsive este contraindicata în caz de reacţie puternică la anterioara vaccinare.

Contraindicaţiile temporare la administrarea unui vaccin sunt febra şi urmările imediate ale unei intervenţii chirurgicale.

Administrarea anumitor vaccinuri poate antrena reacţii locale (durere, roşeaţă, umflătură), o febră şi uneori reacţii alergice (febră, urticarie).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica