Vaccinare

Administrare a unui vaccin care are drept efect conferirea unei imunităţi active, specifice pentru o boală, făcând organismul refractar la această boală.

Imunizarea activă nu se instalează decât după câteva zile sau câteva săptămâni de la administrarea vaccinului. Serovaccinarea asociază vaccinarea (protecţia pe termen lung) şi seroterapia (acţi­unea imediată). După felul vaccinului, inocularea poate fi făcută pe cale parenterală (subcutanată, intamusculară sau intradermică) ori pe cale orală.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: