Vaccin

Preparat de origine microbiană introdus în organism cu scopul de a provoca formarea anticorpilor împotriva microbului în cauză.

Un vaccin contine un germene microbian care a fost adus în situaţia de a-şi pierde pe cale artificială puterea sa pato­genă pentru a nu-şi păstra decât puterea protectoare. Vacci­nurile sunt obţinute printr-un tratament adaptat, biologic, fizic sau chimic, al germenilor patogeni.

Vaccinurile ce contin germeni inerţi imunizează prin puterea antigenică remanentă a germenilor.

Utilizarea acestor vaccinuri nece­sită injectări repetate şi rapeluri pentru a reînnoi imunitatea

Germenii vii atenuaţi antrenează o reacţie imunitară similară celei pe care ar produce-o infectarea organismului. Este suficientă o singură injectare.

Anatoxinele, obţinute prin modificarea chimică şi fizică, sunt utilizate atunci când toxina unui germene este agentul patogen principal. Imunitatea nu priveşte decât toxina.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: