Uter

Organ muscular cavitar al aparatului genital femi­nin, destinat să găzduiască oul fecundat pe timpul perioadei sale de dezvoltare şi să-l expulzeze atunci când a ajuns la maturitate.

Cavitate conica  de cca. 7-8 cm inaltime, amplasat cu virful in jos în micul bazin între vezică în faţă şi rect, în spate. Uterul cuprinde o parte umflată (corpul uterin) pe care se prind cele două trompe uterine. Cavitatea corpului uterin prezinta o mucoasă – endometrul. Extremitatea sa inferioară, colul uterin, se deschide în vagin.

Mucoasa uterină suferă transformări ciclice, sub influenţa hormonilor ovarieni, stratul său superficial se elimină în timpul fluxului menstrual. In timpul sarcinii, oul fecundat se implantează în această mucoasă, iar placenta se dezvoltă aici. La nastere tunica musculară netedă a uterului (miometrul) se îngroaşă, ea contractindu-se pentru a expulza fătul.

Afectiunile cuprind anomaliile fizice (malformaţii şi malpoziţii), infecţiile şi tumorile benigne şi maligne.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica